• Socialnämndens ordförande Robert Skoglund (S) tar det lugnt på sin semester och tillbringar den främst på familjens sommarställe.
  • Barn- och utbildningsnämndens ordförande Helena Edrenius (S) bygger gäststuga på tomten i Högsjö.
  • Kultur- och fritidsnämndens ordförande Caisa Sävheden Larsson (S) jobbar hela sommaren.
1/

Triss i ordföranden berättar om sin ferie

Vingåker

Tredje delen av minserien om vad politiker gör på sin semester och vad för politisk fråga som är den viktigaste till hösten. Tre nämndsordförande svarar.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Helena Edrenius (S) får frågan:

Vad gör du på din semester?

— Den här sommaren så håller jag och min man på och bygger en stuga på tomten med två sovrum och ett förrådsrum.

— Vi tycker båda om att bygga och konstruera saker och gör det ofta tillsammans. Vi har fyra utflugna barn med familjer som vi vill ge möjlighet att komma hem samtidigt utan att det sovs i alla rum i bostadshuset. Vi har ju två ytterligare barn som snart är tio och tolv år och som bor hemma .

— Mina barn, barnbarn och deras respektive är väldigt viktiga för mig. Härliga grillkvällar med nära och kära är något som jag verkligen uppskattar, för mig är det viktigt med mötet/samtalen med andra människor det är då man utvecklas.

— Vi ska även åka iväg på semester och i år så åker vi till Gotland. Jag älskar sommar, sol och värme!

Höstens viktigaste politiska fråga?

— En viktig fråga för mig är att vi ska få till likvärdigheten i våra verksamheter, det ska inte spela någon roll var man har sin förskola, sitt fritids eller sin skola. Alla ska vara lika bra.

— En utmaning också som jag ser som jätteviktig är att se till att alla barn och elever som vill höja sina resultat får det stödet som behövs för att göra det, risken är annars att man blir uttråkad och tappar lusten till skolan.

— Alla barn måste få möjlighet att uppnå sin optimala förmåga, det ska vara roligt att lära sig saker.

Caisa Sävheden Larsson (S) är kultur- och fritidsnämndens ordförande:

Semesterplaner?

— Jag tar inte ut någon semester i sommar utan har valt att jobba.

VIktig politisk fråga till hösten?

— Viktigaste frågan i höst är att fortsätta utveckla föreningslivet för våra barn och unga och fortsätta och arbetet med att fylla slottet med liv och rörelse.

Socialnämndens ordförande Robert Skoglund (S) tillbringar sommaren med familjen deras sommarhus. Och på det politiska planet?

— En intensiv valrörelse med fokus på personalförsörjning.

Nämndens ansvar

Nämnderna beslutar i frågor som rör förvaltningen och i frågor som de enligt lag eller annan författning skall handha. Nämnderna beslutar också i frågor som fullmäktige har delegerat till dem. Källa: riksdagen.se

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerKommunalpolitikPolitikerSommarstugasommar
Relaterat