Trasig personaltoa och fel på menyn

Vingåker

En restaurang i Vingåker får bakläxa på fyra punkter efter en oanmäld livsmedelskontroll i mitten av april.

När samhällsbyggnadsenheten gjorde sin livsmedelskontroll upptäckte inspektören fyra avvikelser. På menyn angavs det att man serverade parmaskinka, men i stället var det prosciutto som serverades.

Städutrustningen förvarades på personaltoaletten och det saknades lämplig anordning för att förvara den. Däremot ansåg inspektören att det inte fanns något att anmärka på städrutinerna och renligheten i lokalen.

Restaurangens avfallshantering fanns i ett beredningsutrymme och det gick inte att stänga behållaren. Det strider mot lagkravet på att avfall ska läggas i kärl som går att stänga.

Den fjärde avvikelsen får restaurangen för att personaltoaletten var trasig vid inspektionen. Enligt ansvarig på plats var det felanmält och de väntade på reparatör.

Tills den lagats får personalen dela toalett med kunderna och verksamheten behöver ta fram åtgärder som tryggar att anställda inte smittas av sjukdom.

Avvikelserna kommer att följas upp vid en extra kontroll i mitten av maj.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerHälsaSamhällsskyddrestauranger
Relaterat