Svensktoppslegenden Carl-Erik Thörn uppträder i Vingåker nästa söndag.

Svensktoppslegend uppträder i Vingåker

Vingåker
Han är en riktig Svensktoppslegend – och nu har du chansen att se honom live. Nästa söndag uppträder nämligen Carl-Erik Thörn i Vingåkers Folkets Park.

Carl Erik Thörn hade sin storhetstid under 60- och 70-talet när han turnerade runt om i de svenska folkparkerna och han hade flera av sina låter på Svensktoppen. Många minns säkert "Jag vill dansa med dig", "Det finns ingen annan", "Mamy Blue", "När morgonen gryr" och "Säg vackra små ord till mig", låtar som var otroligt populära på den tiden.

I mitten av 70-talet sadlade han dock om till ekonom och flyttade till USA där han blev kvar i många år. Men sedan 2011 är han tillbaka i Sverige igen och med det återupptog han musikkarriären igen. I år firar han 50 årsjubileum som artist och han är för närvarande ute på en Sverigeturné där han nästa söndag gästar Vingåker och Folkets Park.

– Det blir väldigt trevligt, jag har varit mycket i de trakterna på 60- och 70-talet och det ska bli kul att komma dit igen. Det ser jag verkligen fram emot, säger Carl-Erik Thörn.

Den tidigare Svensktoppskungen kommer att bjuda på flera av sina tidigare hits och Frank Sinatra-låtar samtidigt som hans fru Adorena kommer tolka Barbra Streisand. Dessutom kommer pianisten Kalle Åmark (en av medlemmarna i Rockfolket under 20 år) och Leif Karlborg att stå för egna solonummer.

– Publiken kommer få en blandad och varierad show som fått ett bra mottagande där vi varit tidigare, säger Carl-Erik Thörn.

Han betonar hur bra han trivs med att vara ute på turné igen och han känner till och med att det är roligare nu än på 60- och 70-talet när han var som hetast.

– Absolut. Nu får jag göra det här tillsammans med min fru och det är jättekul. Jag trivs verkligen med detta.

Vad är den största skillnaden med att vara på turné nu jämfört med hur det var på 60- och 70-talet?

– Det är att man har tid att prata med publiken nu och det gillar jag verkligen, det är väldigt trevligt att kunna prata lite under pauserna och efter showen. Förr var det så jäktigt. Vissa kommer fram och räknar upp alla låtar jag gjort och nu hinner man prata med dom.

Hur har mottagandet varit under turnén?

– Det har varit helt fantastiskt. Jag har alltid haft fin kontakt med publiken och det är ännu roligare nu när man kan stanna upp och prata med dom.

Hur kom det sig att du tog upp musikkarriären igen?

– Det är min frus fel, det är henne vi ska skylla på. Jag sa inte att jag var sångare när vi träffades och när vi flyttade hem till Sverige låg gamla skivor framme och hon frågade vem det var. Då sa jag att det var jag och hon blev förvånad. Sen spelade vi skivorna och då sa hon att vi borde återuppta det och det är otroligt kul att vara igång igen. Jag hade inga direkta planer när vi flyttade hem från USA, men det här är fantastiskt.

Carl-Erik Thörn och Adorena trivs ypperligt med turnélivet och ser inget slut på karriären än på ett bra tag.

– Det här är jättekul och vi kommer fortsätta så länge vi står upp. Vi har elva eller tolv shower uppbokade i november och så fortsätter det även under nästa år. Vi kör på hela tiden och tycker att det är jätteroligt.