• Ernst Kirchsteiger och Anders Ljungström tar en selfie vid visningen i Vingåker. Foto:
  • Ernst Kirchsteiger. Foto:
1/

"Sommar med Ernst" letar efter tv-torp i Vingåker

Vingåker

Företrädare för tv-programmet "Sommar med Ernst" har sökt sig till Vingåker för att hitta sommarhus till en kommande inspelning. Anders Ljungström, ägare till Ljungströms bygg och montage, har visat upp tre olika objekt och hoppas att de nappar.

För en månad sedan blev Anders Ljungström kontaktad av Vingåkers kommun och representanter för Ernst Kirchsteigers tv-program, som går ut på att renovera ett sommarhus.

— De letade efter objekt i Vingåkersregionen så först visade jag två objekt för produktionsbolaget och sen kom Ernst Kirchsteiger och tittade på dem och ytterligare ett. Det är han som bestämmer vad som ska göras, så tillsammans med ägaren tittade vi på vad det fanns för möjligheter.

Det är inte första gången Anders Ljungström är inblandad i tv-produktioner. För ett och ett halvt år sedan gjorde hans firma en produktion ihop med Laila Bagge, "Rum för dig", där de gjorde i ordning ett badrum åt Ellen Bergströms föräldrar.

— Det var väl därför jag fick frågan den här gången, de vill gärna ha en lokal byggare som har ett brett kontaktnät och tipsa om lantliga, äldre hus. Nu står det mellan ett av Vingåkershusen och ett annat projekt. De brukar dra i gång inspelningen i början av april.

Men det är inte säkert att Anders Ljungströms företag som gör snickarjobbet.

— Det är ändå kul att få visa kommunen, vi får se om jag är med i någon form om vi får frågan.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerByggnadsvårdInredningNäringslivTv
Relaterat