Anders Danielsson, skolchef i Vingåker. Foto:

Skolchefen: "Kan inte bli sämre"

VINGÅKER

I SKL:s grundskolerapport gör Vingåker en försämring jämfört med tidigare år. Enbart 39 procent av niorna uppnår kunskapskraven i alla ämnen och i jämförelse med landets övriga kommuner hamnar de sist i rankningen.

Siffrorna kommer inte som någon överraskning för Anders Danielsson, skolchef i Vingåker. Han är dock övertygad om att de dystra siffrorna kommer att vända även om det kanske inte sker redan nästa år.

– Man vänder inte resultaten så fort. Vi tittar med Skolverket, förskolechefer och hela vägen upp vad vi behöver göra. Sedan görs olika analyser ute på de olika skolorna.

Anders Danielsson säger att det stora arbetet med åtgärder kommer sätta fart efter julen.

– Det första har varit handledning till ledningsgruppen som vi har påbörjat. Sedan får vi se vad det blir mer. Men vi har påbörjat en resa och om vi är längst ned kommer vi ta ett steg upp, det är jag övertygad om.

Han säger att Skolverket är med för att hjälpa till att vända på de negativa resultaten.

– De hjälper oss att analysera. Sedan är det vi som bestämmer vad som behöver göras. När vi har gjort det kommer Skolverket att hjälpa till med fortbildningar.

Anders Danielsson menar att även om siffrorna är nedslående gäller det att hitta nycklar som gör att det går att se framgångar.

– En är kanske Lärarförbundets rapport "bästa skolkommun" där vi ökade 21 placeringar från föregående år.

I SKL:s rapport sjunker dock Vingåker, från att ha legat på plats 275 förra året hamnar de nu sist.

– Det kan inte bli sämre. Allt vi gör nu måste bli bättre.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkerskola
Relaterat