Foto:

Populära loppisen i Österåker växer

Österåker

Loppis- och hantverksrundan hålls varje år i trädgårdar omkring Österåker. I helgen är den tillbaka igen, denna gång i två dagar i stället för en.

I år kan du besöka Österåkers loppis och hantverksrunda både lördag och söndag. Catharina Andersson har arrangerat rundan i fem år. Hon berättar att 40 tomter är anmälda i årets omgång.

– Det blir lite av en folkfest för hela byn. Några kommer ha fika, en kommer ha en hoppborg och en annan kommer erbjuda ponnyridning, det finns något för alla. Det viktigaste nu är bra väder, säger Catharina Andersson.

I år kommer rundan vara i två dagar i stället för en.

– Vi får fler besökare och säljare för varje år vilket är jättekul. Jag tänkte att vi kunde utöka till två dagar eftersom det är så populärt. Vissa kommer ha loppis både lördag och söndag, medan andra väljer en av dagarna. Det är också många med sommarstuga här som valt att delta i år. Vi brukar trycka upp ungefär 300 kartor till besökare och då är det flera personer på en karta, säger Catharina Andersson.

För att hitta till tomterna med loppis och hantverk, kan man hämta sin karta hos Catharina Andersson. Skyltar finns så man hittar. Man kan även få kartan hos dem som har loppis. Överskottspengarna från loppis- och hantverksrundan kommer att gå till Österåkers idrottsförening.

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmÖsteråkerHantverkMarknad