Påstått offer förnekar brott – ung man friad

Vingåker
annons

En ung man friades i hovrätten från anklagelser om våldtäkt mot barn, men fälldes för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

En ung man, bosatt i Vingåker, har friats från misstankar om våldtäkt mot barn i hovrätten, efter att åklagaren överklagat den friande domen mot mannen i tingsrätten. Mannen dömdes också för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd och i den delen ska tingsrättens dom gälla, skriver hovrätten.

I maj i fjol kom mannen och en flicka hem till en äldre man i Vingåker, för att köpa cigaretter. Vad som hände i lägenheten är lite oklart, men den yngre mannen och flickan lämnade lägenheten endast iförda underkläder. Den äldre mannen ringde polisen under natten och bad dem hämta kläderna, som paret lämnat efter sig. Flickan lämnade senare uppgifter som ledde till att den äldre mannen häktades. Bland annat sa hon att mannen slagit henne i ansiktet.

Den äldre mannen har sagt att den yngre mannen och flickan haft samlag, något båda de unga förnekar. Åtalet gällde om den yngre mannen skulle dömas för våldtäkt mot barn, som vid tillfället var 14 år. Tingsrätten konstaterade att det är svårt att döma när målsägaren konsekvent förnekar att hon utsatts för brott.

Den yngre mannen döms dock för att ha satt sig till motvärn när polisen ville gripa honom. Här uppstod dock komplikationer, eftersom mannens registrerade födelseår är 1997. Vid en åldersbestämning konstaterades dock att han med stor sannolikhet är yngre än så och alltså inte hade fyllt 17 år vid händelserna i lägenheten, vilket har betydelse för påföljden. Mannen döms till 35 timmars ungdomstjänst.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerDomvåldtäkt
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka