Foto:

Ny app förenklar att handla lokalproducerat

Vingåker

Det Österåkersbaserade IT-företaget Ramplay har tagit fram en ny app som förenklar för odlare att möta sina kunder.

Tanken är att kunderna med hjälp av appen ska kunna handla lokalproducerade matvaror. Appen heter matmötet och släpps under juni månad. Det är John Ramstedt som har stått för IT-tekniken, designen ligger Lena och Amanda Ramstedt bakom. Familjen har mångårig erfarenhet av Kravodling på sin gård, Berga i Österåker och såg ett behov av en mötesplats för kunder och odlare.

Idén till appen föddes runt matbordet i Österåker. Där diskuterade familjen svårigheten att hitta närodlad ekologisk mat. Då föddes den idé som nu är verklighet.

Grunden är att man hämtar en app från någon av apptjänsterna och i den kan säljare lägga upp sina varor och kunderna kan finna närproducerat. Varorna kan enkelt och snabbt betalas via Swish. I Matmötet syns vilka varor som finns tillgängliga just nu.

John Ramstedt, vd för Ramplay, säger i ett pressmeddelande:

– Det här är ett miljövänligt sätt att köpa mat på. Appen ska ge konsumenten möjlighet att få tillgång till matvaror som kan vara svåra att finna i dagligvaruhandeln.

Tanken är också att ge bonden en möjlighet att möta sina kunder utan mellanhänder och att det ska förbättra möjligheten att verka på landsbygden och bidra till utvecklingen av densamma.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerLandsbygdMat
Relaterat