Musicerande företagare blev årets stöttepelare i Vingåker

VINGÅKER

Thomas Widén fick på onsdagskvällen priset för Årets stöttepelare i Vingåker. Kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson och andra representanter överraskade honom med blommor på macken.

Thomas Widén är ett välkänt namn i Vingåker. Utöver att sin bensinmack har han även ett musikföretag och ger konserter i och utanför Vingåker. Vilket också var motiveringen till att kommunen delade ut årets utmärkelse till honom.

– Thomas har verkligen berikat orten med macken och musiken, säger kommunens näringslivsansvariga Suzan Östman Bäckman.

När hon och de andra representanterna besökte honom på onsdagskvällen såg han lätt överrumplad ut. Suzan Östman Bäckman hade "lurat" honom att de skulle ha ett möte tillsammans med Anneli Bengtsson.

– Vad kul! Nu blev jag lite stolt faktiskt. Det här var en överraskning måste jag säga, sade han när Linda Hurtig, lokal bankchef på Sörmlands sparbank, kom med blommorna och läste upp motiveringen.

– Med sin musikaliska talang och goda entreprenörskap fyller Thomas Widén Vingåkersborna med glädje och tankarna med drivkraft. Thomas visar att Vingåkersbygden är en plats att bo och verka i, en bygd att satsa på. Utan drivkraft stannar bygden och genom sitt engagemang, genom OKQ8 och Widén Music, bidrar Thomas Widén till en levande landsbygd.

Utmärkelsen kom som en total överraskning för honom.

– Jag såg inte det komma över huvud taget. Kanske om några år, men jag såg det inte komma alls. Det värmer jättemycket.

Han menar att utmärkelsen ger honom mer drivkraft att fortsätta med engagemanget i hemorten.

– Det känns att man verkligen betyder något för den landsbygd jag tror på och att man kan utveckla den ännu mer än vad vi gör i dag.

Thomas Widén var själv konferencier på förra årets Vingåkersbankett där det pris han nu får delades ut. Då hade han inte en tanke på att han själv skulle få priset.

– Det ska bli väldigt trevligt eftersom den som blir konferencier nästa gång måste överträffa det jag gjorde. Det ser jag fram emot, säger han och skrattar.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2009. Men att hitta nya mottagare till priset varje år är inget större problem, enligt Suzan Östman Bäckman.

– Det är ett angenämt bekymmer att vi har så många att välja på. Det finns många i Vingåker som har hållit på länge och gör skillnad för orten.

Från vänster, Suzan Östman Bäckman, näringslivsansvarig, kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson, Thomas Widén och Linda Hurtig, lokal bankchef på Sörmlands sparbank. Foto:

Tidigare vinnare

2017 – Horst Mulder, Murst maskinstation AB

2016 – Muhamed och Begzeta Basic, Hotell Vingåker

2015 – Gunnar Sjödin, KS-Förvaltning

2014 – Gunborg & Lars Åhlström, Strandviks Blommor

Läs mer om dessa ämnen

Vingåker