Jonas Gardell skriver en debattartikel i Expressen och uppmanar alla att försvara Sverige. Foto:

Jonas Gardell: Varför vill Sverigedemokraterna oss och Sverige så fruktansvärt illa?

Vingåker

"SD angår oss för att SD är ett hot mot vårt land. Mot Sverige", skriver författaren Jonas Gardell i en debattartikel på Expressen. Här berättar han också om sina rötter i Vingåker och hur de grenats ut i världen.

Jonas Gardells debattinlägg handlar om hans tankar om Sverigedemokraterna som ett reellt hot mot Sverige och om de tankar kring en flytt till Kanada som partiets växande sympatier skapat hos Jonas Gardell och hans familj.

Jonas Gardell skriver att SD angår alla och att den politik de för fram inte kan beskrivas som annat än destruktiv.

– Det är som om de är struntar i att den politik de vill föra skulle medverka till ekologisk, ekonomisk och humanistisk katastrof. Mer än så – det är som om de faktiskt önskar sig katastrofen. Systemkollapsen, skriver han i debattartikeln.

Jonas Gardell berättar här också om sitt ursprung:

"Min mormors farfar var fattig torpare från Vingåker vars barn skickades ut i världen för att bli skomakare", skriver han och påminner om Sveriges utveckling från torpartiden till dagens samhälle.

– Varför vill Sverigedemokraterna oss och Sverige så fruktansvärt illa? Jag förstår verkligen inte, frågar sig Jonas Gardell och uppmanar människor att försvara Sverige.

Fakta: Jonas Gardell

Född: 1963 i Täby, Stockholm. Son till Ingegärd Rasmussen och Bertil Gardell.

Bakgrund: Författare, dramatiker, komiker och scenartist. Debuterade som författare 1985 med romanen "Passionsspelet". Har sedan dess skrivit ett flertal uppmärksammade böcker, bland annat "Fru Björks öden och äventyr" (1990), "En komikers uppväxt" (1992) och romansviten "Torka aldrig tårar utan handskar" 2012–2013). Gardell var också en av de första som, för drygt 30 år sedan, började göra ståuppshower i Sverige. Han har även skrivit teaterpjäser och filmmanus. 1995 fick han en Guldbagge för bästa filmmanus för "Pensionat Oskar".

Familj: Gift med Mark Levengood, två barn. Fyra syskon.

Bor: I Stockholm.

På gång: Gav nyligen ut romanen "Till minne av en villkorslös kärlek". I jul visas tv-serien "De dagar som blommorna blomma" i SVT och i januari nästa år är det premiär för nya showen "Queen of f*cking everything" på Cirkus i Stockholm. Hösten 2019 får dessutom en ny filmatisering av "En komikers uppväxt" premiär, med Johan Rheborg i huvudrollen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaVingåkerVal 2018
Relaterat