Förlikning i målet om vinstpengarna

Vingåker

Nu har parterna nått förlikning och Vingåkersbon får tillbaka en del av de pengar han lånat ut till en god vän. Det står klart efter en dom i Stockholms tingsrätt

I september 2012 regnade vinsterna över Vingåkersbon. Magdalena Graf från Postkodlotteriet räckte över en rad guldkuvert till honom, blommor, ballonger och bilnycklarna till en ny BMW.

Tidningen har tidigare berättat om hur vinnaren lånade ut en del av den stora summa pengar han vann. Strax efter vinsten hörde en god vän av sig och fick ett första lån. Flera andra personer, alla med nära anknytning till den gode vännen, följde efter och till sist hade Vingåkersbon lånat ut sammanlagt 374 000 kronor till fem olika personer.

Men när han ville ha tillbaka de utlånade pengarna blev det problem. Efter fem år hade han bara fått tillbaka pengar från en av låntagarna och han polisanmälde de övriga. Motparten har bestritt kravet. Ärendet gick till tingsrätten där parterna nu har nått en förlikning. Vingåkersbon ska få tillbaka sammanlagt 95 000 kronor fördelat på två betalningar under början av 2018. Vardera parten ska stå för sina kostnader i målet.

Förlikningen kan överklagas till hovrätten.

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerDomPengar