Karina Veinhede och Tobias Forngren tog emot pris för årets lantisgrupp respektive årets landsbygdseldsjäl. Foto:

Deras engagemang prisades på Sörmlands landsbygdsting

Högsjö

Karina Veinhede från Vingåker och Tobias Forngren från Strängnäs blev de första som prisades av Sörmlands landsbygdsting.

I år var det första gången som Sörmlands landsbygdsting delade ut utmärkelserna årets lantisgrupp och årets landsbygdseldsjäl. Utmärkelserna delades ut tillsammans med lite presenter och blommor under landsbygdstinget i Högsjö, som hölls under fredagen.

Byalaget Kreativa Läppe från Vingåker blev utsedd till årets lantisgrupp, för att med ett stort hjärta och engagemang ha arbetat långsiktigt och systematiskt med att skapa utveckling för Läppe. Ordförande Karina Veinhede ville inte ta emot priset själv utan bad övriga medlemmar att komma upp på scen för att ta emot priset tillsammans.

– Vi i Läppe är jättestolta över priset och känner oss hedrade. Det är viktigt att folk får jobba med det de brinner för, man behöver inte greppa allt, sa Karina Veinhede.

Årets landsbygdseldsjäl blev entreprenören Tobias Forngren, bland annat för att ha utvecklat appen Freelway som gör att företag och privatpersoner på landsbygden kan samarbeta med transporter, och därmed "kommit en bra väg att lösa landsbygdens transport- och resebehov". Tobias Forngren är uppväxt på landsbygden, men bor numera i Mariefred.

– Det känns jättekul. Jag känner mig ödmjukt rörd. Vi drog i gång de första idéerna med Freelway för snart tre år sedan, och då var det just här, på landsbygden vi testade det, så det känns extra roligt, säger han.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

HögsjöLandsbygdlandsbygdsutveckling
Relaterat