Charlotte Prennfors tycker synd om högstadieeleverna på Slottsskolan, om de inte kan känna sig trygga. Därför kallar hon ledamöterna i Brå till ett extra sammanträde.

Extra möte om oron i korridorerna på Slottsskolan

Vingåker

Charlotte Prennfors, ordförande i Brottsförebyggande rådet, har kallat till extra möte efter att hon fått indikation om att det är oroligt i korridorerna på Slottsskolan 7-9.

Brottsförebyggande rådet, Brå, i Vingåker arbetar för att barn, vuxna och ungdomar ska känna sig säkra och trygga i sin närmiljö och förhindras från att utsättas för brott och skadegörelse.

Charlotte Prennfors är ordförande i Brå i Vingåker och moderat oppositionsråd. Hon har fått indikationer om att det är oroligt utanför lektionssalarna på Slottsskolan 7-9.

När hon fick höra det tog hon kontakt med polisen.

— Polisen tyckte inte att vi skulle låta det vänta i och med att det är så mycket annat med skolan i Vingåker.

Därför kallas ledamöterna i Brå nu till ett extra möte.

Charlotte Prennfors berättar att hon skickat ut informationen samma dag som hon fick höra att det inte stod rätt till. Hon säger att hon tycker synd om ungdomarna som inte kan känna sig trygga i sin egen skola.

Undervisningen bedrivs numera i baracker. Den gamla skolan är riven och en ny ska byggas.

— Jag tror att problemet är att det inte är tillräckligt med vuxna i korridorerna och att det är en trång skola. Det finns många vrår.

Charlotte Prennfors menar att det är lätt att smyga undan där och när ingen ser finns det utrymme för oschyssta handlingar. Det skapar en oro.

— Ungdomarna tycker att det är obehagligt att gå mellan våningarna och i korridorerna.

— Jag vill se om vi kan göra något omgående eller om något behöver göras på längre sikt.

Det extrainsatta mötet är planerat till skärtorsdagen.

Brottsförebyggande rådet består vanligtvis av politiker och tjänstemän från kommunen, polisen, Vingåkershem, Västra Sörmlands räddningstjänst, lokala företagare och Dammsdalsskolan.

Till skärtorsdagens möte har Charlotte Prennfors bjudit in socialförvaltningens chef Dag Wallströmer. Han kommer också att ha med sig någon extra person från förvaltningen.

— Kan tillkomma fler. Vi tar med dem vi tror behöver höra det här, utöver ordinarie Brå-ledamöter.

Charlotte Prennfors tror dock inte att alla problem löses med ett möte.

— Men man kan se problemet. Vi lyfter upp det i ljuset. Då måste dem som det berör ta tag i det, säger hon.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Slottsskolan (Vingåker)Vingåker
Relaterat