Till förrätt serveras bland annat rökt bäver med lingon-glace.

Eleverna på Slottsskolan serveras bäver på tallriken

Vingåker

Rödbetscarpaccio med rökt bäver. Det blir förrätten när eleverna på Slottsskolan bjuds på en festlig trerättersmiddag. För huvudrätten står David Lundqvist som blev Årets kock 2018.

I våras vann skolrestaurangen Arla guldko 2018, för sitt arbete med att skapa matglädje för skolans elever. I vinsten ingår ett gästspel av en stjärnkock.

Så den 4 december kommer David Lundqvist, Årets kock 2018, för att laga delar av festlunchen till eleverna. Omkring 400 portioner kommer att tillagas och serveras vid de två sittningarna i skolrestaurangen.

Slottsskolan står för förrätten.

– Vi var först osäkra på om eleverna skulle gå med på att äta bäver. Så jag gick runt i ett par klasser och frågade om de ville smaka och alla sa ja, säger kocken Sara Svensson i ett pressmeddelande.

Bävern kommer från hennes svåger som är jägare.

Menyn

Förrätt: Rödbetscarpaccio med svampmajonnäs, sås på mörk choklad och björnbär. Rökt bäver och lingon-glace.

Varmrätt: Smörstekt bjärekyckling med rotselleri, äpple, pumpakärnor och rostad sky med jalapeño.

Efterrätt: Obakad cheesecake med grädde, färskost, lime och bärkompott och smulade pepparkakor på toppen.

Dagen till ära har Sara Svensson också bjudit in Årets skolkock i White guide, Ivan Henriksson. Han ansvarar för efterrätten och kommer att bjuda på cheesecake.

Förutom festlunchen kommer eleverna även att bjudas på sång, musik och en överraskning.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Slottsskolan (Vingåker)VingåkerMatSkolmat
Relaterat