Dagsböter för hustrumisshandel

Vingåker

En Vingåkersbo har dömts till dagsböter för att ha slagit sin hustru. Bakgrunden till misshandeln var enligt Nyköpings tingsrätts dom ett bråk om pengar till cigaretter.

Den 52-årige Vingåkersbon har dömts till 40 dagsböter för misshandeln.

Åklagaren yrkade att han skulle dömas för misshandel av den så kallade normalgraden, men tingsrätten bedömde gärningen som ringa misshandel.

Bakgrunden, enligt vad både kvinnan och den nu dömde mannen har berättat, var ett bråk om cigarettpengar. Mannen ville ha pengar av sin hustur för att handla cigaretter. När hon sa att det inte fanns pengar blev mannen arg och slog till henne.

Kvinnan ska också ha frågat mannen om hon "skulle gå ut och älska med någon för att tjäna pengar?", ett uttalande som gjorde mannen arg.

52-åringen har erkänt slaget, och erkännandet stämmer också överens med vad kvinnan har berättat. Mot den bakgrunden anser tingsrätten att det är bevisat att mannen slog sin hustru. Men eftersom kvinnan fått bara "en övergående smärta" och eftersom mannen inte "synes ha utövat något kraftigare våld", ska slaget bedömas som ringa misshandel, enligt domstolen.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerBrottmisshandel
Relaterat