Att använda mobil och surfplatta är inte någon självklarhet för alla. För den som vill lära sig, finns hjälp att få på biblioteket i Vingåker. Foto:

Biblioteket hjälper äldre in i den digitala världen

Vingåker

Att använda mobiltelefoner, surfplattor och datorer kan vara självklart för många, men svårt och nytt för andra. Hjälp finns att få för den som känner sig osäker med den nya tekniken.

På biblioteket i Vingåker erbjuds varje onsdag information och hjälp till dem som känner sig osäkra på hur man använder surfplattor och mobiler, sociala medier eller olika appar och hemsidor.

Det kan handla om sådant som att kolla tidtabeller och köpa biljetter via nätet, använda Facebook – eller bara lära sig hur man ringer med en ny mobiltelefon. Det förklarar Malin Ahlgren Enghardt, landsbygdsbibliotekarie i Vingåker.

– Det finns ett stort behov i samhället av den här sortens information. Men det är inte alla som vågar be om hjälp, konstaterar hon.

Vanligen är det fritt fram att komma till biblioteket för dem som behöver hjälp. Ibland ordnas också särskilda evenemang, som den 12 december, då man ska besöka banken och lära sig om internetbanken.

Här kan äldre få hjälp in i den digitala världen

På Vingåkers bibliotek finns hjälp att få för den som känner sig osäker hur man använder mobiler, surfplatt och sociala medier.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerInternet
Relaterat