Foto:

Återvinningscentral försenas – konsult har inte levererat i tid

VINGÅKER

Den nya återvinningscentralen i centrala Vingåker blir försenad efter att den första konsulten inte levererat i tid. Nu väntar en möjlig juridisk process och en ny konsult ska ta över arbetet.

Den tilltänkta nya återvinningscentral i Vingåker som skulle tas i drift i början av februari nästa år blir försenad. Förra året fick Vingåkers vatten och avfall AB miljötillstånd för att starta upp verksamheten inom två års tid. Då var det tänkt att återvinningscentralen skulle vara klar för drift senast 9 februari 2019.

Nu ansöker Sörmland vatten om en förlängd igångsättningstid till 31 december 2020. Anledningen är en kommande juridisk prövning.

– I vårt avtal finns det viten att ta ut om konsulten blir försenad. Något det har blivit. Vi har svarat upp mot konsulten och tagit ut viten för den tid det här har skapat för oss. Nu säger att de kommer pröva detta den juridiska vägen. Men vi har inte fått någon stämning ännu så vi vet inte hur det blir, säger Björnar Berg, vd för Sörmland vatten.

På Sörmlands vatten har man dock förhoppningar om att återvinningscentralen ska stå klar tills det nya ansökta datumet.

– Handlingen är i slutskedet och det är en ny konsult som övertar arbetet och som har ett annat tempo. Jag tror att vi är klara till den förlängda igångsättningstiden.

Den nya konsulten kan dock inte påbörja arbetet än förklarar Björnar Berg.

– De får de inte göra förrän de har tagit över handlingarna från den tidigare konsulten. Men vi har kontrakterat dem och är färdiga där. Nu väntar vi bara på handlingarna från den första konsulten.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VingåkerÅtervinning
Relaterat