Årets kommun blev "kommum" på Vingåkers vimplar

Vingåker

De vimplar som ska berätta om att kommunen vunnit ett prestigefyllt pris får kanske en och annan Vingåkersbo att dra på munnen av en annan anledning än vad kommunens kommunikatörer tänkt sig. Men nya är på väg.

När det är mycket att göra och bråttom kan det bli fel.

Det vet inte minst medarbetare på en tidning, som så klart gör sig skyldiga till stavfel då och då. I branschtidningen Journalisten samlas i varje nummer ett urval av roliga och klantiga felskrivningar. Och det vet nu också informationsavdelningen på Vingåkers kommun.

I förra veckan utsågs Vingåker till Årets kommun av Riksorganisationen hela Sverige ska leva, något som tidningen har berättat om tidigare. Ett pris som gladde kommunledningen.

– Först och främst är detta ett kvitto på att vi är på rätt väg, sa kommunalrådet Anneli Bengtsson (S), då.

Men när man nu vill informera och använda sig av utmärkelsen i sin marknadsföring, har något gått fel. På vimplarna har kommun blivit "kommum" och utmärkelse "utmärkselse."

– Vi vet om det och vi har beställt nya, säger Maria Pestrea, kommunens informationschef.

Hon säger att det har varit mycket att göra för kommunens informatörer efter att man fått veta att Vingåker skulle få priset, och berömmer sina medarbetare för det stora och gedigna jobb de gjort.

Läs också

( 14 st )

Läs mer om dessa ämnen

Vingåkers kommunVingåker
Relaterat