• Den här bilden på gruppen togs den 19 september 1983. Jag tror det är samma personer som på bilden från 1986. Foto:
  • Den 15 maj 1984 såg gruppen ut så här. Jag tror att tjejen som står som nummer tre från vänster inte är med på bilden från 1986.
  • Från vänster på bilden ses Eva-Marie Karlsson, Ulrika Corneliusson, Helena Karlsson och Anna Mattsson. Bilden är tagen 13 mars 1986.
1/

Tjejkvartett bjöd ­på barbershop

Nyheter
Barbershop är en vokal musikgenre som härstammar från USA.

Ensemblen utgörs ofta av en kvartett, eller en fyrstämmig mindre kör, som sjunger a cappella. Stämmorna kallas uppifrån och ner i tonhöjd: tenor, lead, baryton och bas, och melodin ligger i lead-stämman, inte i den högsta stämman som i traditionella körarrangemang, vilket ger en helt annan körklang. Genren uppstod som en typ av manskör i slutet av 1800-talet, och fick troligen sitt namn för att den skapades spontant av sångare som underhöll kunderna och sig själva som tidsfördriv i barberarsalonger.

Kvinnliga barbershopgrupper, som etablerades i USA under 1940-talet, kallas "Sweet Adelines" efter en välkänd barbershopsång från 1903.

I dag finns det strikta regler för hur ett barbershoparrangemang ska utformas och man väljer vissa ackord som framkallar övertoner.

Flickorna på bilderna kallade sig för The Empty Sisters och sjöng tillsammans i mitten på 80-talet.

Jag har hittat tre bilder i vårt arkiv. Bara på bilden från 1986 finns namnen med, så nu vill jag ha din hjälp.

Känner du igen tjejerna på bilden? Mejla till nostalgi@kkuriren.se eller ring mig på telefon 0150-728 25 och berätta.