Så här gör du

Skriv in ditt tips i formuläret nedan så skickas det in via e-post till Katrineholms-Kurirens redaktion.

Så tipsar du oss om nyheter

724 25 är Sörmlands Medias tipsnummer dit du kan sms:a tips och mms:a nyhetsbilder och filmer. I koncernen ingår tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter, Katrineholms-Kuriren och Strengnäs Tidning. Tipsnumret är övergripande för dessa titlar. Du kan även mejla ditt tips till 72425@kkuriren.se.

Dygnet runt har vi redaktionell personal på plats som hanterar ditt insända nyhetstips, bild eller film. De gör en nyhetsvärdering av materialet och bestämmer sedan hur vi går vidare. Ofta leder tipsen till en publicering, men i bland kommer vi inte kunna gå vidare med ditt tips. Tänk på att tipsa oss om allt du ser, hör eller känner till som du tror kan bli en nyhet. Förminska aldrig värdet av det du ser eller känner till, låt i stället oss göra den nyhetsvärderingen. Hellre ett tips för mycket!

Du omfattas alltid av källskydd och blir då anonym om du önskar. Du som tipsare omfattas även av meddelarfrihet. Det innebär att du som jobbar inom statliga myndigheter, kommunala myndigheter eller kommunala bolag som kommunen har ett avgörande beslutanderätt över har rätt att lämna tips till oss även om uppgifterna bedöms som hemliga internt. Du kommer självklart att hanteras professionellt och du förblir anonym.

Att tänka på när du tar nyhetsbilder eller filmar

Om det är en nyhetshändelse, tänk på att inte vara i vägen eller störa personal på platsen. Visa respekt och medmänsklighet när du dokumenterar händelser, tänk på den personliga integriteten. Ta inte bilder eller filma inte personer i nöd - hjälp dem i stället. Följ alltid lagen när du tar bilder.

Fotografernas tips - så tar du bästa nyhetsbilden

1. Ta många bilder och om möjligt ur olika vinklar.

2. Gå nära ditt motiv om det inte riskerar att hota den personliga integriteten eller störa.

3. Undvik att fotografera i motljus.

4. Blev bilden väldigt mörk? Om du vill: Justera ljusnivån i bilden med mobilens redigeringsverktyg. Men lägg inget filter på din nyhetsbild.

5. Ta dina bilder och filmer på bredden med mobilen.

Det här gäller för läsarnas nyhetsbilder på Katrineholms-Kuriren

För nyhetsbilder som publiceras i papperstidningen utgår ett arvode om 500 kr för första publiceringstillfället. Upphovsmannen måste själv mejla redaktion@kkuriren.se och meddela namn, adress, personnummer och uppgift om bankkonto med clearingnummer. För publicering på kkuriren.se utgår ingen ersättning.