Under påskaftonens eftermiddag stals en bil av märket Porsche i Katrineholmstrakten. Polisen fick kännedom om bilen och satte upp en kontroll. I samband med detta försökte föraren köra på en polisman, och flydde därefter i porschen. Man tog upp jakten som gick i hög hastighet genom länet på väg 55. Föraren gjorde sig skyldig till ett flertal livsfarliga omkörningar i mycket hög hastighet och var nära att kollidera med mötande bilar.

Minst tre polisbilar deltog i jakten som slutade strax söder om Strängnäs. Föraren i den stulna bilen hade svängt av på mindre vägar, övergett bilen och lyckats fly till fots.

En stor polisstyrka fanns under kvällen på plats och letade i terrängen efter föraren som man misstänker ligger och trycker någonstans i vegetationen.

Strax före 20.00 hade man gripit en man i 35-årsåldern.

– Med hjälp av helikopter och vittnesmål kunde vi lokalisera mannen längs med riksväg 55, berättar Joel Gerdin, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och även försök till grov misshandel efter försöket att köra på polismannen.