Varför föll ditt val på Västervik?

– Det var väl inget superspeciellt egentligen, utan jag var tydlig mot min agent att jag ville hem till Sverige igen och helst då Hockeyallsvenskan. Och då nappade Västervik vilket kändes bra på en gång – i stället för att vänta in något annat som kanske inte hade kommit...

Det verkar ju vara en klubb med positiva vindar du kommer till (tog sig Slutspelsserien som kan ge direktkval mot SHL, vår anmärkning)?

– Precis, ett mysigt ställe och en klubb som kommer från en bra säsong så det känns jättebra. Vi var ju där med Asplöven en gång säsongen då vi (Asplöven) åkte ner och de gick upp.

Skönt att ha detta klart så pass tidigt?

– Ja, det var skönt att det gick så pass fort. Det är alltid lite stressande att inte veta vad som ska hända nästa säsong. Nu hoppas jag att vi kan bygga vidare på den säsong som de hade, och inte göra någon besviken.

Vad kan du ta med dig från dina tre år i Norge?

– Det är en hel del känner jag. Jag har ju fått spela ordentligt även om det var lite mindre den här säsongen. Framför allt mycket erfarenhet av matchbiten tror jag, resa till bortamatcher, möta ett på pappret mycket bättre lag och sånt där. Jag har fortsatt att utveckla små tekniska detaljer och i det stora hela har jag blivit mer etablerad.