Både Linköping och Frölunda är i semifinal både för J18 och J20. I Linköping finns Nyköpingskillen Matteus Ward. Han är född 2001 och är alltså J18-spelare. Men Matteus har i stort sett hela säsongen spelat med klubbens J20-lag. Tyvärr har det när det nu vankas finalspel blivit lite negativt för honom.

– Ja, jag har hamnat lite i kläm, det är tråkigt, säger Matteus.

LHC har under hela slutspelet satsat på Jesper Myrenberg i målet. Han är ett år äldre än Matteus, redan stått två allsvenska matcher på lån med Västerås IK och tillhör U19-landslaget. Enligt rykten vill Västerås dessutom värva Myrenberg permanent redan till kommande säsong.

Läge då att flytta ner Matteus, som även han är landslagsmeriterad på ung till J18-laget i stället kan man tycka.

– Men målvakten där har varit en av de starkaste positionerna. Och så länge det går bra vill de inte byta, säger Matteus.

I LHC:s J18-lag har Hugo Ollas, född 2002 och alltså ett år yngre än Matteus, spelat väldigt bra. Överhuvud taget har Linköpings J18-lag varit bra.

– Framför allt efter jul har de gått väldigt bra, säger Matteus som tror att det kommer att stå mellan Linköping och Frölunda på J18-sidan i Nyköping.

Synd då att de möts i en av semifinalerna på fredagen. I den andra ställs Skellefteå mot Färjestad.

På J20-sidan tror han det blir jämnare. Tidigare under säsongen lyfte Matteus fram Djurgården som en stark segeraspirant.

– Det är svårt att säga. Men personligen tror jag nu på Frölunda. De var varit strålande säger Matteus som tror att många av de bästa spelarna i både hans lag som i Frölunda kommer att dubblera i helgen.

Själv kan han bara träna på och se till att vara superredo om chansen trots allt skulle dyka upp.

[fakta nr="1"]