Allt som krävdes av VVK var ett vunnet set. Att förväntningarna låg på vinst stod klart direkt vid matchstart: VVK började inte ens med sin vanliga startsexa utan enligt överenskommelse i laget skulle alla få spela i säsongens sista match. Så i den startade gruppen fanns Fredrik Ljung, Jesper Ullberg, Mattias Lindberg, Marcus Torstensson, Max Regitnig och Alex Jenkins.

Det dröjde inte många sekunder innan hemmalaget tog sin första poäng men därefter var det inte solklart. Ymer kvitterade upp till 4–4 för att sedan ta ledningen. Jesper Ullberg slog visserligen ned bollen på rätt del av motståndarlagets planhalva vilket ledde till en kvittering, men det dröjde ändå till 8–8 innan VVK återigen tog ledningen. Men väl där höll dem hårt i den och trots smärre misstag, några servar i nätet och blandade skurar av missnöjda miner hos Vingåkerslaget tog de sitt set – och blev därmed kvalificerade till elitserien återigen nästa säsong.

VVK nöjde sig inte med ett set utan tog ännu ett till med majoriteten av startsexan på bänken, men när det stod 2–0 i set höjdes temperaturen i Vingåkers sporthall. Inför det som förväntades bli (och blev) det sista setet, skickade VVK in sin fulla styrka som med glada miner gjorde mer utav en uppvisningsmatch än riktigt snygg volleyboll. Ymer försökte visserligen hela tiden att vända, för dem hade en vinst mot ett elitserielag varit bra nog, men till en stående och tjoande publik blev 3–0 slutresultatet till VVK i säsongens allra sista match.

Artikelbild

– Trots att vi inte spelar bra volleyboll i dag bevisar detta är det är ganska stort glapp mellan division 1 och elitserien, sa Thomas Fält nöjt efter matchen.

Lukas Karlsson och Linus Ekstrand, gamla VVK-spelare som under söndagen spelar SM-final, fanns på plats under matchen och hade som uppgift att tillsammans med Tomasz Mroz utse den bästa spelaren i varje lag. I VVK blev liberon Hugo Grave utvald.

– Det är första gången jag blir utnämnd till matchens lirare i elitserien, så det känns kul. Lite mer speciellt är det ju också när de är här och delar ut, sa han på väg in i omklädningsrummet.

Med en säsong som präglats av förluster, tycker både han och tränaren Thomas Fält att den gemenskap som laget haft gjort året meningsfullt.

– Det är stämningen, sammanhållningen och attityden som gjort det. De har hållit ihop trots motgångar och det vill jag ge dem alla en stor eloge för. Att ha den här inställningen även när det går som det gått, är beundransvärt, säger Thomas Fält.

Efteråt samlades killarna i omklädningsrummet för att fira vinsten med gemensam sång, en tradition som det inte blivit allt för mycket av just denna säsong.