VVK behöver ett lyft för att inte halka efter

Volleyboll

VVK har onekligen fått en mardrömsstart på årets elitserie, sex raka förluster gör att laget parkerar näst sist ihop med nykomlingarna som inte heller har tagit en enda poäng på sina sju matcher.

Vi åkte till sporthallen i Vingåker för att kolla in läget på en träning och känna spelarna på pulsen och se om det var en massa hängande huvuden inför de kommande två matcherna mot Sollentuna och Södertelge. På plats dök idén upp om att vi kanske skulle testa några av spelarnas fysiska förmåga och se om hoppet fortfarande lever.

Därför tog fotografen Roger Culmsee med en filmkamera och så bad vi 204 centimeter Sam Shenton och 183 centimeter Max Regitnig om att visa upp hur spänstiga de är.

Anledningen till att vi tog två decimeter kortare Max Regitnig var för att kolla in hans omtalade spänst som vi tyvärr inte har fått se så mycket av eftersom han mest har agerat avbytare. Men när han någon gång i slutet av matcherna har fått hoppa in har han visat sig inte stå tvåmetersmännen efter när det är spikerdags framme vid nätet.

De båda engelsktalande killarna, sam från England och Max från Kanada men med svenskt medborgarskap eftersom hans mamma är svenska. Men han har bott nästan hela sitt 23-åriga liv i Kanada och har mycket begränsade kunskaper i svenska språket.

— Min mamma lärde mina två äldre syskon svenska, men när det kom till mig så hade hon ledsnat en aning, så jag kan tyvärr inte säga så mycket på svenska, men jag förstår mer än jag kan prata, säger Max Regitnig.

Nu genomförs träningarna ändå helt på engelska eftersom tränaren Alex Jenkins är engelsman. Men den här dagen slipper Regitnig och Shenton den första halvtimmen av träningen för att i stället visa upp sin spänt framför kameran.

— Vi har testat det här en gång förut och då hoppade jag en centimeter högre än Max, säger Sam Shenton och ser lite nervös ut.

Det innebär alltså att Max Regitnig lyfte 20 centimeter högre från golvet än sin kompis och det ska vi snart få se prov på. De följs båda åt, men till slut når båda två samma höjd, 3,45, vilket är ett personligt rekord för båda två och mycket imponerande.

Vill ni se hur det gick till i verkligheten kan ni gå in på: kkuriren.se och se hur man bär sig åt för lyfta 101 centimeter respektive 82 centimeter från marken.

Vi får se om den här uppvisningen också kan bli ett lyft för VVK i kampen om elitseriepoäng, nu närmast mot Sollentuna på torsdag och Södertelge på lördag.

1,83 cm långe Max Regitnig visar upp sin fantastiska spänst genom att hoppa upp och toucha överliggaren som hänger 3,45 upp i luften. Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

VVKVingåkerVolleybollWEBB_TV
Relaterat