Det lag som vinner DM-finalen i Södermanland, vilket antingen blir just DFK Värmbol eller Södertälje FK, får en plats i Svenska cupens första omgång under säsongen 2019/2020.

– Därifrån får 52 olika lag möjligheten att kvalificera sig till gruppspelet, där man kan möta lag från damallsvenskan och elitettan under våren 2020 om man går vidare, berättar Marcus Holmberg på Sörmlands fotbollsförbund.

I maj 2019 sätter den första omgången, dit DM-vinnaren går, i gång och där kan de möta vilket lag som helst från de olika distrikten. Under 2017 mötte Värmbols FC AIK på Backavallen under samma förutsättningar.

– Svenska cupen är moroten för oss. Vi vill ju vidare och bli så bra som möjligt, så det är fullt fokus som gäller, berättar DFK:s tränare Roger Anrog.

Men lite utrymme har ändå division 1-laget när de åker till Södertälje för att spela.

– Vi kommer givetvis att göra vårt bästa och ligga på från början, man får inget gratis. Men vi är ju onekligen favoriter i och med att Södertälje är ett division 3-lag. Så jag tror definitivt på vinst, men förlorar vi så gör vi ju det mot ett bättre lag. Sådan är ekvationen, konstaterar Anrog.

Vad har ni för plan för matchen?

– Vi passar på att ge våra yngre, duktiga förmågor speltid. Vi behöver slussa in dem – de är aktiva och sliter på träning och därför är det bara positivt att få ut dem på plan så mycket som möjligt. Så några av våra äldre ska vila inför lördagens match. I startelvan har jag med bland annat Wilma Malmsten och Maja Sander, som båda har spelat i U-laget, men som är riktigt snabba och duktiga.

Vilka är det som vilar?

– Det är från A-laget Fanny Holm och Ellen Erlandsson.

Herrarnas chans till en plats i Svenska cupen är redan förbrukad för året, då de två som gick till DM-final i maj, IFK Nyköping och Assyriska, gick vidare.