Matchen flyttades från fredag kväll till lördag lunch. Men, inte som en illasinnad sportjournalist trodde för att Tre Kronor spelade VM-premiär på fredagen och ishockeyn var viktigast. Bie fick helt enkelt inte ihop lag.

Och, som serierna slutade i höstas skulle egentligen inte den här matchen ha spelats alls. Vingåker klarade ju med marginal kontraktet i division 5 och Bie slutade trea i sexan. Ändå möttes de nu i sjuan.

Vingåker fick inte lag för division 5-spel. Bie hade egentligen redan lagt ned A-laget när Claes Nyberg och Stefan Andersson kraftsamlade. Det blev inte bara ett A-lag, på söndagen drogs fotbollskul igång, så det blir också ungdomsverksamhet på Kurortsvallen i år. Bra jobbat.

Artikelbild

| Flensdomaren Mohammed "Omar" Hassan gör id-koll före matchen på Biespelarna Oskar Malmsten och Pelle Nyberg. Marcus Ronnersten i VIF hade glömt sitt id-kort och fick åka hem och hämta det.

– Pelle Nyberg, Ludvig Widén och Emir Ilijazi är de enda som är kvar sedan förra året. Men det kommer nya spelare varje dag och i dag är vi 23 i truppen, säger Bies mångårige lagledare Lars Pettersson.

Att laget inte är samspelt märktes inte så mycket av inledningsvis mot Vingåker. Bie stod upp bra och även om det var hemmalaget som hade de flesta chanserna jobbade Melvin Frisell bra mellan stolparna och räddade Hannes Bergströms friläge redan i femte minuten. På en frispark efter en kvart var dock Melvin chanslös på Sebastian Mannsbarts avslut.

I skuggan under en björk försökte sedan Bies spelande tränare Stefan Andersson gjuta mod i sina spelare i ett hopp om att kunna vända. Det blev inte så.

I stället dominerade Vingåker stort sista 45 minuterna där Jonatan Skånberg gjorde både 2–0 och 3–0, 4–0 var ett självmål.