Det är ganska precis ett år sedan han var tillbaka som tränare i klubben när Niclas Valtonen valde att hoppa av. Läget var utsatt, tabelljumbo utan poäng.

– Att vi ens skulle rädda kontraktet var en utopi redan då. Det handlade bara om att rädda fotbollsföreningen och laget. Men jag imponerades av spelarna som höll humöret uppe hela hösten, säger Martin Halvarsson.

Den här säsongen är som natt och dag, även om det är på en lägre nivå.

– Det är lätt när det går bra, då behöver man inte leta fel. Små problem kan sopas under mattan när vi ändå fortsätter att plocka poäng.

Det har blivit 34 stycken, på 13 omgångar. Hemma är KSK utan poängtapp, borta kom enda förlusten mot Södertälje och så blev det oavgjort mot Råby/Rönö, 2–2.

– Vi är starka hemma. Backavallen har en av Sörmlands största planer där det är svårt att täppa till alla ytor och så gynnas vi av att det är naturgräs, säger Martin Halvarsson.

Han har inte fångats att trenden med uppställningen 3–5–2 på planen utan håller fast vid traditionella 4–4–2 som växlas med 4–2–3–1 för att inte hamna i numerärt underläge på det centrala mittfältet.

– Jag gnuggar händerna varje gång vi möter lag som spelar 3–5–2 som ger oss ytor.

Inför höstens nio omgångar, 27 poäng att spela om och elva ned till tabelltrean Södertälje (de två bästa går upp), kör Martin Halvarsson lite huvudräkning och konstaterar:

– Tar vi tolv poäng till fixar vi det. Men jag räknar inte så. Vi ska inte bli tvåa. Vi ska bli seriesegrare.

Men inte bara det. Martin Halvarsson ser gärna att KSK tar en liten trippel – som seriesegrare och vinnare av både skytte- och publikligan.

– Det ser bra ut. Sanjin Karic leder ju skytteligan med 15 mål och vi är tvåa i publikligan med 102 åskådare.

Sanjin Karic återvände från Tisnarbro och är en av flera spelare som Martin Halvarsson kontaktade inför den här säsongen.

– Med tanke på vårt resultat förra året var det starkt att så många spelare vågade komma till KSK, säger Martin Halvarsson.

Som Linus Hurtig från Vingåker. Han är vårens utropstecken enligt KSK-tränaren, tillsammans med 16-årige målvakten Anton Halvarsson som spelat fem matcher och hållit nollan en gång – i tuffa derbyt mot Vingåker.

Okej, bollen är rund – men redan nu pekar allt åt att KSK omgående studsar tillbaka till division 4.

– Föreningen har gjort ett fantastiskt arbete. Ordföranden Andreas Cervin, ungdomsledarna Lars Andersson och Jonas Nilsson och outtröttlige Hasse Wagneryd, som tog hand om mig när jag började i fotbollsskolan för 35 år sedan, gör ett otroligt arbete. Det är de som ska ta åt sig äran, säger Martin Halvarsson ödmjukt.

ksk