När lagen möttes på Backavalen i april slutade matchen 1–1. Då var det VFC som låg närmast segern och bland annat hade två virkesträffar. Nu har drygt halva serien spelats och lagen ligger sexa och sjua i serien. Ska man vara riktigt krass är det här en match som VFC bör vinna för att kunna rikta blickarna uppåt i tabellen. Men även Motala är piskat att ta poäng om deras förhoppning om avancemang ska kunna bli verklighet. I dagsläget ligger Motala fem poäng före VFC.

– Vi har alla spelare tillgängliga och har hård konkurrens på alla platser, säger tränaren Lars Axelsson.

Bakåt ser laget stabilt ut med sin trebackslinje och på mittfältet visade David Strömgren senast att han är oerhört värdefull för laget när han är skadefri, både med sin vilja, löpförmåga och allmänna bollskicklighet. Senast satt anfallaren och främste målskytten i år, Vedran Benca, på bänken, men gjorde ett fint inhopp och är säkert sugen på att ta tillbaka sin ordinarie plats från antingen Emil Olsson eller Simon Eklöf. På bänken satt även Joel Scherman och Martin Lindgren som båda hoppade in och Martin gjorde även mål i sitt inhopp.

– Vi har angenäma problem med många duktiga spelare på samma platser, men vi har inte bestämt laget ännu, säger Axelsson.

Motala kommer till matchen med två raka förluster, medan VFC är ett starkt bortalag och har tagit 13 av sina 21 poäng på bortaplan. Kanske kan vi där se en trend till vad som kommer att hända på lördag eftermiddag i Motala?