– Det är en enormt viktig match. Vinner vi får vi möta ett lag i allsvenskan eller superettan, vilket är en rolig utmaning för killarna och ett minne för livet, det blir folkfest och är bra för föreningens ekonomi, förklarar VFC-tränaren Tobias Sander.

Därför är det fullt fokus som gäller, från och med måndagskvällens träning fram till att domaren blåser av under tisdagskvällen.

– Bäst prestation och rätt inställning kommer att vinna. Vi ska absolut inte bara spela av den här matchen, utan vi ska göra vårt bästa för att nå vår högsta nivå, säger Sander.

De spelare som var med sist, när VFC mötte AIK, har den matchen som en tydlig målbild framför sig, berättar tränaren.

– Flera har sagt att det var en av de bästa fotbollsupplevelserna i livet. Vinner vi nu kan nästa match också vara en chans att bli upptäckt och få visa sig från sin bästa sida. Både som spelare och förening.

Inför matchen har representanter från VFC tittat på flera av Dagsbergs matcher och under måndagskvällen går VFC-truppen igenom taktiken. Inget lämnas åt slumpen. Truppen är intakt så när som på Matias Kellokumpu. Tillbaka i målet efter sin skada är Rasmus "Musse" Karlsson.