– Det är nionde året i rad vi kan erbjuda ungdomarna, mellan 13 och 14 år, en vecka på Stadium sports camp i Norrköping, säger Lasse Westerdahl som är Rotarys projektledare.

Det är överskottet från en jazzkonsert och sponsorer som gör det möjligt för Rotary att bekosta lägret för ungdomarna som representerar fem föreningar till en kostnad av 125 000 kronor.

– Rotary i Katrineholm har funnits sedan 1935 och vi vill vara en bra samhällsmedborgare och ungdomarna är vår målgrupp, förklarar Lasse Westerdahl engagemanget.

I år är det alltså 41 ungdomar från KAIK fotboll, DFK Värmbol, KSS, KIF och KSK friidrott som får möjlighet att delta på lägret.

– Med dem har vi gett 231 ungdomar att delta till en total kostnad av 650 000 kronor, säger Lasse Westerdahl.

Det är en intensiv, och säkert mycket spännande, vecka som väntar i Norrköping.

– Vi arrangerar lägret för 24:e året. Det började 1995 med tre idrotter, ishockey, fotboll och basket. Med åren har det växt till att i dag omfatta inte mindre än 23 sporter och över 6 000 deltagare, säger lägeransvariga Helena Frykholm.

Det blir förstås massor av träning, två till tre gånger om dagen, för deltagarna. Men det ska också finnas till för nya upptäckter. Bland annat byggs två fritidsgårdar på totalt 2 500 kvadratmeter med plats för massor av aktiviteter.

– De flesta deltagarna fångar vi upp från ett område av cirka två och en halv timmes bilresa från Norrköping. Men numera har vi deltagare från hela Sverige, från andra europeiska länder och förra året kom det två från Australien, säger Helena Frykholm.