• Premiärmålskyttarna, från vänster: Linus Doktare, Lasse Larsson 2, Jesper Ekström 2, Niklas Eriksson 2 och Viktor Gogman 2. Foto:
  • Efter en sejour i backlinjen fick Lasse Larsson flytta upp ett snäpp i banan inför premiären – det resulterade i två mål. Foto:
1/

Tvåsiffrigt i premiären

Bandy, division 1

Premiären för KVBS i bandyettan blev en enkel match. Hemma på Backavallen skrevs segersiffrorna till 10–1 (6–0) mot ett blekt Borgia från Norrköping.

– Vi vinner, det är väl enligt plan. Men jag hade gärna sett vi fått till mer av det vi vill ha, säger assisterande tränaren Andreas Staaf.

En match som tidigt var avgjord blev riktigt avslagen i andra halvlek.

– Det var ju som vi sa – det är det här vi kommer att få bråka om hela säsongen, säger Andreas Staaf.

– Vi är kritiska, men det ska man vara. Möter vi ett bättre lag kan vi lika gärna få stryk med samma siffror, tillägger Fredrik "Lill-Pajen" Johansson, även han assisterande tränare.

Målskyttet inleddes redan i den andra matchminuten när Lasse Larsson drog iväg ett långskott som smet in bakom Patrik Gren i Borgias mål. I elfte minuten var Niklas "Messi" Eriksson framme och petade in en hörnretur.

Några minuter senare tvingades Patrik Gren utgå med en axelskada efter en kollision med Emil Andersson i KVBS. Och i 20:e minuten fick hans ersättare Max Widegren släppa första bollen förbi sig sedan Niklas Eriksson dragit på centralt utanför straffområdet inför 235 premiäråskådare.

Sedan rullade det på och ett försvarsinriktat Borgia försökte krympa ytorna på den egna planhalvan. Och när KVBS inte visade den där riktiga anfallsviljan blev det en ljummen tillställning med många hemspel.

Efter några matcher i backlinjen fick Lasse Larsson flytta upp till den defensiva mittfältsrollen när Joakim Olofsson var tillbaka efter skada och Larsson såg till att hamna i målprotokollet två gånger.

– Det är ju roligare att spela högre upp i banan, men med vårt spelsystem så får man ha ganska mycket boll även som back, säger Lasse Larsson, som summerar matchen så här:

– Vi tar kommandot från start och de har ingenting att säga till om. Vi går ut och gör det vi ska – det är två poäng som gäller i varje match. Vi mal ner dem.

– Nu gäller det att vi håller oss till vårt spel så ska det nog kunna gå bra hela säsongen, säger Lasse Larsson.

Niklas "Messi" Eriksson prisades som bäste hemmaspelare och några riktigt läckra soloprestationer bidrog till detta.

Målskyttar i KVBS var: Niklas Eriksson 3, Lasse Larsson 2, Jesper Ekström 2, Viktor Gogman 2 (straffar) och Linus Doktare.

Lagen möts tre gånger i vinter

Bandyns division 1 mellersta består av sju lag i vinter. Egentligen skulle det ha varit åtta, men Mosserud från Karlstad drog sig ur tidigare i höst. Eftersom det är så få lag i årets division 1-serier möts lagen tre gånger under säsongen.