VVK parkerar på en åttonde plats och det är troligen den plats laget kommer att hamna på efter de här två matcherna. Vid en seger kan VVK möjligen komma sjua, men det är inte alls säkert eftersom Habo kan slå Sollentuna hemma. Volleybollens serieupplägg och krångliga slutspelsträd har vi redogjort för en gång och vi tar det här igen i en förkortad version.

Lag 1–5 (Hylte, Linköping, Falkenberg, Örkelljunga och Lund) är klara för slutspel.

Lag 6–9 (Sollentuna, Habo, VVK och Södertelge) spelar en enkelserie om tre matcher, där laget på sjätte plats startar kvalserien med 6 poäng, lag 7 med 4 poäng, lag 8 med 2 poäng och lag 9 får 0 poäng att börja med.

Det kan tyckas orättvist eftersom VVK i dag har nio poäng upp på Södertelge på nionde plats. När nya kvalserien startar, där tre av de fyra lagen går vidare till slutspel, då startar VVK med två poängs försprång på Södertelge och förlorar då VVK matchen mot dem så passeras VVK av Södertelge och då spelar tidigare resultat i serien absolut ingen roll.

– Vi hade kunnat gå rakt igenom grundserien och förlorat alla matcher och stått på noll poäng. Men i kvalserien räcker det att slå laget framför i en match och vi skulle vara vidare till slutspel. Där har förbundet inte tänkt igenom det hela ordentligt tycker jag, säger coachen Lukas Karlsson.

vvk