Nästa år blir det inga division 6-matcher på Strandvallen när Tisnarbro lägger ned A-laget. Även Kurortsvallen kommer att stå tom när även Bie lägger ned A-laget.

Två division 6-klubbar lägger ned sina A-lag

Fotboll

Nästa säsong kommer det inte att spelas några seriematcher vare sig på Kurortsvallen eller Strandvallen. Både Bie och Tisnarbro lägger ned sina division 6-lag.

– Jag fortsätter jobba, måste tömma alla utvägar innan jag ger upp. Men visst, inte ens jag tror att vi får ihop lag, säger Stefan Andersson i Bie.

I Tisnarbro är styrelsebeslutet taget.

– Vi har drivit verksamheten med konstgjord andning de senaste åren. Nu går det inte längre, konstaterar Tisnarbros ordförande Magdalena Norin.

Medan både KSK och Ericsberg räknar in nyförvärven i tiotal, kämpar division 5-klubben Vingåkers IF för A-lagets överlevnad. För Bie och Tisnarbro tycks det redan kört.

Det är bara två år sedan laget vann division 7 och första året i sexan blev det en andraplats. I år slutade laget trea, men hade stora problem att få ihop lag och tvingades lämna walk over i två matcher på hösten.

Sedan dess har tränaren Dominik Miosic lämnat för Ericsberg och tar med sig fyra spelare. Dessutom har Anton Eriksson skrivit på för KSK och en handfull spelare börjat studera.

– Det är nog bara att inse att det inte är meningsfullt att försöka driva A-laget vidare, säger Stefan Andersson.

Innan han definitivt ger upp vill han se om det finns någon klubb att samarbeta med. Det gjorde Bie redan 1938 då det fanns ett förslag till sammanslagning med Floda IF. Det röstades ned den gången. Så allt pekar åt att Bie blir en vilande förening, precis som åren 1948–58.

– I alla fall när det gäller fotbollen, vi har ju inte ens någon ungdomsverksamhet. Så Kurortsvallen kommer nog att stå tom och öde under 2019 med undantag för den där dagen i september när vi arrangerar Kurortsloppet. För det är bestämt att det loppet ska vi fortsätta med, säger Stefan Andersson.

Men Bie är inte enda laget från division 6 nordöstra senaste säsongen som drar sig ur. Tisnarbro, som bildades 1931, gör det också. Senaste säsongen slutade laget på tionde plats och undvek förmodligen nedflyttning bara tack vare att två lag drog sig ur redan under säsongen.

– Vi hade ont om spelare redan i år och det var bara ett under att vi inte behövde lämna walk over i mer än en match, säger Magdalena Norin.

– I dag har vi varken tränare, lagledare eller spelare. Så det finns inget alternativ att fortsätta med den konstgjorda andning som gjort att vi kunnat ha ett lag.

Strandvallen kommer dock inte att stå oanvänd.

– Vi har ju en liten knatteverksamhet i fotboll som vi hoppas kunna driva vidare och så ska vi köra vidare med vår triathlontävling. Vi får försöka nischa in oss på annat än fotboll för framtiden, säger TIF-ordföranden.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Bie GoIFfotboll
Relaterat