Det var inga problem att få grabbarna i A-laget att ställa upp, snarare tvärtom. Många var nyfikna på vem som var snabbast och vem som sköt hårdast. En hel del gissningar gick i Viktor Gogmans riktning när det gällde skotten och många trodde att Niklas "Messi" Eriksson var den snabbaste.

Vi ställde upp en fartkamera på isen och två videokameror för att föreviga det hela och gav klartecken till Olle Larsson.

Olle tog en vid sväng fick upp farten och satsade allt han hade. Då fick han ett felskär, gled omkull och kraschade rakt in i samtliga tre kameror innan han gled av isen...

Artikelbild

Kristoffer Konttori var en bättre skridskoåkare än skytt.

Gissa om det jublades bland lagkamraterna!

Men utrustningen klarade sig bättre än Olle och vi kunde återuppta tävlingen.

En koll på Google hade visat att Usain Bolt sprungit i cirka 43 km/tim och samtliga verkade tro att en bandyspelare åker fortare.

Hej, vad de bedrog sig – än är Bolt obesegrad.

Artikelbild

Favorit till titeln som "hårdast skjutande KVBS:are" var skadade Viktor Gogman, men han ville för mycket, träffade isen och det blev en iskrypare med riktigt låg hastighet.

Det visade sig också att "Messi" inte alls var snabbast, han var en av fem som åkte i 37 km/tim. I 38 km/tim åkte Lucas Palm, och i 39 km/tim glänste Kristoffer "Kotten" Konttori. Men allra snabbast var lite överraskande Jacob Holstein som kom upp i 40 km/tim.

TV: Se fartkameran avslöja vem som är snabbast i KVBS:

Artikelbild

... och kraschar rätt in i, inte bara en, inte två, utan tre, av våra tre kameror som stod uppställda. Unge herr Larsson skämdes lite när hela laget brast ut i gapskratt över fadäsen.

I filmen är Kristoffer Konttoris namn felstavat, vilket vi förstås ber om ursäkts för. Det ska vara två och och inget u.

Sedan var det dags att skjuta varsin straff och där låg spannet mellan 111 km/tim och upp till hårdskjutande August Andersson Rask som drog iväg sin boll i 139 km/tim. Favoriten Viktor Gogman fick en "knackig" straff, men tog revansch utom tävlan då han sköt 141. Men det resultatet räknades inte.

Artikelbild

... men ett ödesdigert felskär i utgången av kurvan gör att han tappar balansen...

Även tränaren Roger "Gubben" Carlsson var sugen på att prova, dock inte skridskoåkningen(!), och klippte iväg en straff i paritet med de sämsta skyttarna i laget, 113 km/tim.

– Det här var en jättekul grej. Det är roligt att göra något annorlunda att bryta av med. När jag var i Västerås SK hade vi ett utbyte med hockeylaget Västerås IK. Då spelade Niklas Lidström i VIK innan han stack över till Detroit och blev stor. Jag skulle gärna ha ett utbyte med någon av de andra klubbarna i Katrineholm. Min gamle kompis Thomas Westerberg tränar ju Värmbols FC nu och allt han kan i form av taktik har jag lärt honom, skrattar Roger "Gubben" Carlsson.