Träningsprofilen "Kalle" Zackari Wahlström kommer till Katrineholm. Foto:

Träningsprofilen ska inspirera katrineholmarna

KK-joggen

Stark som en björn och kvick som en örn. Karl "Kalle" Zackari Wahlström, bland annat känd från SVT-programmet "träna med Kalle", kommer till Katrineholm för att inspirera katrineholmarna till en hälsosammare livsstil.

Den tidigare reklamaren blev snabbt uppmärksammad när han startade träningsbloggen "stark som en björn, snabb som en örn". En knapp månad efter starten flyttades bloggen över till tidningen "Café". "Kalle" Zackari Wahlström, som numera är en känd TV-profil, har bland annat varit programledare för SVT-programmen "Svett & etikett", "Träna med Kalle", och "Gympaläraren". I det sistnämnda återvände han till sin gamla högstadieskola för att peppa skolungdomarna till att röra på sig mer.

Nu är det dags för "Kalle" Zackari Wahlström att inspirera katrineholmarna. Tisdagen den 25 april kommer programledaren och träningsprofilen till Katrineholm för att föreläsa om hur man kommer i gång med träningen och undviker att bli en soffpotatis. Föreläsningen är en del av KK-joggens satsning för att få fler katrineholmare att leva hälsosammare och motionera.

– Det började med att kk-joggens arbetsgrupp frågade oss om en bra föreläsare och det var då var Kalle Wahlströms namn dök upp eftersom han tidigare inspirerat många till att vilja träna, säger Anton Vallgren, idrottskonsulent på Sörmlandsidrotten.

"Kalle" Zackari Wahlström talar mycket om den mentala motivationen och hur man kan komma i gång med träningen utan att behöva känna att man gör något tråkigt. Hans metod går ut på att få träningen till att bli något enkelt, och därmed roligt.

– Jag tror att han kommer att bidra med enkla tips och övningar på hur enkel man faktiskt kan göra träningen och hur man på så sätt kan komma i gång. Det tilltalar ju målgruppen som egentligen är alla, både barn, ungdomar, vuxna och seniorer, säger Anton Vallgren.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

KatrineholmKK-joggenTräningnöje
Relaterat