På lördag håller BK Öster i en boxningsgala på Safiren. En av de lokala boxarna som ska gå en match är Emmy Corneliusson, 18 år. 

– Jag boxades lite när jag var runt 13 år och gick då en diplommatch. Jag boxades även lite 2016 och 2017, men jag har haft ett uppehåll sedan dess. 

Emmy har de senaste åren haft stora framgångar inom styrkelyft. Förra året tog hon ett SM-guld i bänkpress, och ett silver i styrkelyft. Nu har Emmy valt att även satsa på boxning. 

 – Jag har alltid tyckt om boxning, men jag har aldrig riktigt satsat på det tidigare. Sedan har min pappa boxats lite när han var ung också. Jag har inspirerats av det.

Sedan 2017 har Corneliusson tävlat i styrkelyft. Hon tror att det finns både för- och nackledar med den bakgrunden.

– Jag kanske är lite starkare än andra tjejer i min ålder, men lite långsammare också. 

Under vintern har Emmy tränat tillsammans med BK Östers tränare Krister Segerberg, som även är med och arrangerar den kommande boxningsgalan. Förra helgen fick Krister ett återbud från Lisa Berger, boxaren som Emmy skulle möta i klassen 70 kilo. 

– Det var tråkigt att hon hoppade av när man har förberett sig mentalt för matchen. Men vi får hoppas att Krister hinner hitta en ny motståndare. 

Trots ett sent återbud tror Emmy att helgens boxningsgala kommer att bli en succé. 

– Jag tror att det blir jättebra. Det blir häftigt att det är på Safiren också och Katrineholm behöver få lite fler sportevenemang.