Det är sällan man ser en scenförändring som den som utspelade sig på Vingåkers IP. Med två mål var av Hannes Bergström och Johannes Lundblad hade VIF en till synes trygg ledning mot tabelltvåan IFK Nyköping.

Den var inte det. På elva minuter lyckades IFK Nyköping vända och vinna med 4–5!

Då var det roligare i Forssjö på fredagskvällen. De senaste veckornas torka innebär många fotbollsplaner hårda som betong med ökad skaderisk – utom i Forssjö där mattan är i perfekt skick. På ett fint underlag var det ändå mållöst i 45 minuter i mötet mellan Ericsberg och Råby/Rönö. Avgörandet kom i andra halvleken när Ericsberg gick fram till en tydlig 5–2-seger – som också innebär att laget är över nedflyttningsstrecket där man bytte plats med Vingåker.

Tre spelare utmärkte sig i Ericsberg, Johan Lindén i målet, försvarsjätten Erik Lundevaller och Mattias Abrahamsson som gjorde två mål och fälldes när Ericsberg fick straff. De övriga målen gjordes av Simon Johansson, Hugo Österberg och Martin Kågebrand Karlsson.

För KSK slutade utflykten till Tystberga i en ny triumf efter bland annat två mål av 16-årige debutanten Munasar Mur.

Slutresultatet skrevs till 3–6 och KSK-tränaren Martin Halvarsson var helnöjd.

– Vi ställde ett ungt lag på benen och alla ska ha klart överbetyg, sa Martin Halvarsson och konstaterade att KSK är kvar i tabelltoppen.

Övriga KSK-mål signerades Linus Hurtig och Mohammad Sale som också satte tvåfullträffar vardera.