Emmie Granfors, 11 år, gjorde en väldigt fin inridning men fick lite problem under själva programmet. Foto:

Toppresultat för Buic vid Ericsberg

Dressyr

Hela Sveriges ponnyelit samlades vid Ericsbergs slott i torsdags för den första av tre tävlingsdagar. Två av dem var Emmie Granfors, 11 år, och Izabella Buic, 15 år, som både rider för Gripens ridklubb.

Slottsområdet lystes upp av välkammade ryttare, hästar, glitter och solen under den första dagen av observationstävlingar.

– Det känns roligt att rida här på hemmaplan med så många fina ekipage. Det är lite extra roligt och inspirerande när ponnyeliten är här, berättar Izabella Buic, som rider Lätt B under dagen.

Emmie Granfors, som rider för samma klubb och i samma klass, tycker även hon att tävlingsevenemanget är väldigt roligt, men blev besviken över dagens resultat.

– Jag gjorde en riktigt bra framridning, men sedan blev det lite knepigt. Starten var lite annorlunda än vad jag är van med och det blev lite förvirrande. Så nu känns det sådär, men det är bara att träna mer och inte gräva ned sig, säger hon efter att hon ridit på 56 procent.

För Izabella Buic blev Lätt B-historien bättre, även om även hon fick komplikationer när hennes ordinarie ponny inte kunde tävla på grund av skador. Men med sin Beckham till hjälp red hon till sig 67 procent.

– Jag är nöjd! Jag tycker att det speglar ritten bra. Han kändes fin och mjuk, sammanfattar hon kvällens dressyr.

Izabella Buic rider Lätt A under fredagen och lördagen också, men inte i kvalklassen till landslaget utan i de regionala tävlingarna.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripens RFHästHästsportridsport
Relaterat