– Det är helt underbart, så jävla skönt, utbrister VFC-tränaren Tobias Sander direkt efter matchen på Östertälje IP.

I den sjunde omgången kom den första trepoängaren – ett måste mot jumbon Södertälje FK i kampen om att slippa kvalplatsen. Men inte utan att matchen fick en rysarstart.

– Södertälje fick ett baklängesmål efter tre minuter, då såg det tufft ut. Men inför matchen hade vi bytt spelsystem och tog in lite spelare från sidan, vilket slog igenom, berättar tränaren.

De gick från ett defensivt 3-5-2-system till ett rejält offensivt 4-3-3-system, vilket gav utdelning. I halvtid hade VFC vänt och tagit ledningen med 3­–1 med ett mål av Alain Amani Biregey och två av Marcio da Silva Rosa.

– Vi blir mycket farligare direkt. Vi skapade massor av chanser, det var det absolut inget fel på. Vi hade kunnat sätta fler, men en sådan här dag spelar det inte så stor roll.

I andra halvlek håller VFC inte bara Södertälje borta utan lagkapten Niklas Rautiainen ser även han till att näta – vilket ger slutresultatet 4–1 till VFC.

Tränaren Tobias Sander förklarar att laginsatsen låg bakom vinsten, inte ett för lätt motstånd.

– Grabbarna gjorde en kanoninsats. Det var en riktigt viktig vinst i ett läge där vi kunde välja vilket håll man vill gå åt. Idag följer vi planen och får till målen, en enorm lättnad och glädje, summerar han.

– Det har varit riktigt tufft, trots att vi haft bra saker. Därför är detta riktigt, riktigt, skönt.

Nästa match för VFC blir på hemmaplan. Då tar de emot Enskede IK.