Matilda Plan gjorde ett mål när Sverige vann med 9–0 mot Norge. Arkivfoto

Sverige krossade Norge och är klart för semifinal

Bandy-VM

Med bättre is blir Sverige ett bättre lag. Det syntes tydligt när Norge slogs tillbaka med 9–0 och Katrineholmstjejen Matilda Plan fick göra sitt första landslagsmål på seniornivå.

— Isen var mycket bättre i dag, de jobbar hela tiden med den och det går åt rätt håll. Det är inga sprickor i den längre, men den är fortfarande ganska ojämn, säger Sveriges förbundskapten Magnus Nordin till svenskbandy.se.

VM i kinesiska Chengde spelas, som vi tidigare berättat, på sjöis. Trots de inte optimala förhållandena vann Sverige den första matchen mot USA med 5–0, fick sedan stryk av Ryssland med 1–3 och när isförhållandena blev bättre kom storsegern över Norge.

— Vi kommer mer till vår rätt nu. Det är en skön känsla att hitta ett sätt att spela på och vinna på. Vi behöll fullt fokus hela matchen och var tuffare i närkamperna. Det är viktigt att få med oss positiva bilder inför slutspelet, säger Nordin.

Västeråstjejen Malin Persson blev bästa målskytt med sina tre fullträffar. Hanna Dahlström stod för fyra assist.

Katrineholms Matilda Plan, som är lagkamrat med Malin Persson i Västerås SK, var positiv när vi nådde henne på telefon i Kina.

— Ja, i dag gick det mycket bättre, det var vår klart bästa match och det var kul att göra mål. Jag fick en passning från en lagkamrat via sargen och åkte runt och lade in den, berättar hon.

Då har ni Norge i semifinalen och sedan kanske Ryssland i finalen. Vinner ni då?

— Det får vi se, allt kan hända. Men vi har en bra känsla i gruppen efter segern i dag, säger Matilda Plan.

En bra känsla har också förbundskaptenen Magnus Nordin:

— Det är positivt att våra offensiva spelare gör mål, det är viktigt att de gör poäng, säger Nordin.

På fredagen inleds slutspelet där det med största sannolikhet blir ett nytt möte mot Norge i semifinalen, som spelas 03.30 svensk tid. Om det sedan blir seger och VM-final så spelas den tidigt på lördagsmorgonen, där allt annat än Sverige mot Ryssland skulle vara en stor sensation.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Matilda Plan Bandy
Relaterat