I den här fyralagsgruppen är i princip Södertelge avsågat med sina två poäng, att jämföra med VVK som har åtta. Då har Södertelge kvar att möta både Lund och Habo och Södertelge måste vinna båda dessa matcher, vilket VVK:s coach Lukas Karlsson ser som osannolikt.

Förlusten mot Habo innebar dock att chansen för VVK att vinna gruppen omintetgjordes och nu får VVK i stället rikta in sig på att möta Sollentuna när finalspelet går in i nästa fas.

Habomatchen då?

Jo, i tredje set gjorde en VVK en heroisk upphämtning och förvandlade 19–24 till vinst med 26–24 och ledning med 2–1 i set. När VVK sedan gick fram till 15–8 i fjärde såg det mycket lovande ut.

Men där slängde någon plötsligt in en hel skyffel med grus i maskineriet och hemmalaget gick fram till 18–18 och sedan släppte Habo aldrig greppet och seglade ifrån till en slutlig vinst.

– Jag är ändå ganska nöjd i det stora hela. Vi roterade runt på många spelare och Max Regitnig kom in i tredje set och placerade Andzej (Savostenok) på bänken för resten av matchen. Max och Tomasz Mroz var våra bästa spelare i dag, men det som fällde avgörandet var deras tvåmeters centrar, då blir vi för korta och det avgör matchen, analyserade Lukas Karlsson.

vvk