Persiennerna är neddragna och som dekoration (?) på fönsterbrädet finns en toalettborste. En typisk ungkarlslya kan tro. X-boxen är i varje fall i gång och ipaden finns nära till hands.

Arun är ganska van vid det skandinaviska livet. Han bodde i Köpehamn i sju månader innan han kom till Nyköping och spelade där för Fremad Amager. Innan dess var han kontrakterad med New York Red Bulls.

– Det fungerade inte som jag ville i Danmark, fotbollsmässigt, så därför tänkte jag testa ett annat land i stället och då blev det Sverige, säger han.

Artikelbild

Coy Craft är den som brukar fixa maten i ungkarlslyan i Nyköping. När SN besökte NBIS-duon blev han så inspirerad att han fixade till en traditionell amerikansk jordnötssmörssmörgås. Arun Basuljevic kollar meddelanden på datorn. Redan i matchen mot Akropolis fick han besök hemifrån. – Min mamma var här. Vi passade på att åka upp och kolla i Stockholm den helgen också, säger han.

I bakgrunden knäpper SN-fotografen ruta efter ruta på Coy som sitter vid TV:n och spelar.

– Det är så här det brukar se ut här, jag med datorn och han med X-boxen, säger Arun skrattande.

Coy kommer, dels från ett halvårs resande i Europa, dels från några matcher med ett lag i Miami.

– Jag var i Sverige och provspelade för några superettanlag i början av året, men bestämde mig för att åka tillbaka till USA igen. Och så blev det några matcher för laget i Miami innan den säsongen var slut i juli, säger han.

Innan Europaresan spelade han för MLS-laget Dallas. Sedan kastades alltså Coy hastigt och lustigt in i Bissarnas cupmatch mot Sundsvall.

– Pappren blev klara en timme innan matchstart, men eftersom pappren inte vara klara dagen innan så trodde jag absolut inte att jag skulle spela. Det blev som en whiplash när jag kastades in.

Båda killarna erkänner att det är tufft att komma till ett nytt lag mitt under en brinnande säsong, men att lagkompisarna har hjälpt till med övergången.

I lägenheten bredvid finns även lagkaptenen Suad Gruda, som skjutsar till träningarna.

– Och det hjälper till att Brian (Clarhaut, tränare i Bissarna) är amerikan, säger Arun.

Men inte för att han har ett amerikanskt synsätt på fotbollsspelandet utan mer då för språkets skull. Även om Arun snappat upp lite danska under månaderna där.

Så vad skiljer det amerikanska sättet att spela fotboll mot det svenska?

– Brian vill att vi håller bollen inom laget så mycket som möjligt och spelar fotboll, i USA är det mer atletiskt. Det var därför jag ville komma över hit och testa den här typen av fotboll också, säger Coy.

Än så länge har höstsäsongen inte varit så lyckad för Bissarnas del, förutom då cupvinsten mot allsvenska Sundsvall. Laget har bara fått en poäng på tre försök i serien sedan omstarten. I dag lördag möter laget Karlslund, som även de är i poängbehov.

– Jag tror det vänder nu, jag hoppas det verkligen. Vi spelade bra i matchen efter Sundsvall och tog en poäng där, men i senaste matchen släppte vi in några enkla mål och missade några chanser själva. Vi behöver en vinst nu, säger Arun.

Är det så att luften gick ur laget lite efter cupmatchen? Det var ju en överraskande vinst.

– Kanske, det var en stor vinst. Ingen trodde på oss och de kommer ned hit med sitt bästa manskap, så visst.

Amerikanerna har mer eller mindre fått behålla de positioner de är vana vid efter klubbytet. Arun kan spela på hela mittfältet och spelar nu i mitten, Coy har fått sin landslagsposition vilket betyder centerforward.

– Så det är en liten omställning, men inte så stor. Det fungerar. Och det är ju bra med tanke på landslaget. Jag har spelat i U20 och var med i kvalet till VM förra året så om två år börjar de väl kalla till de första träningarna med seniorlandslaget med sikte på OS. Men det är långt dit så det är svår att veta vad som händer i framtiden. Men OS vore ju inte helt fel.

Coy är kocken i lägenheten på Borgaregatan. Specialiteterna är ris, pasta, kyckling.

– Inga speciella saker egentligen. Och så går vi ut och köper mat. Tandoori gillar vi.

Saknar ni något?

– Hamburgarna. Era är alldeles för nyttiga, säger Coy och skrattar.

– Eftersom jag kommer från New York måste jag säga pizzan, flikar Arun in.

Ja, men en sådan kan väl Coy laga?

– Det är en bra idé, säger Arun och tittar på lagkompisen.

– Ha, ha, han har nog gett mig för mycket cred vad gäller min matlagning. Så duktig är jag inte, säger Coy och skrattar.

– Men vilken currysås ni har här. Den är verkligen god, berömmer Arun.