Vingåkers volleybollklubb bjöd, med hjälp av sponsorer, på fritt inträde.

Då lockades storpublik (närmare 400 personer och nästintill fullsatt) till Vingåkers sporthall och när gästande Sollentuna även saknade knäskadade stjärnan Staffan Blomgren kunde ett rejält taggat hemmalag gå ut och föra matchen i första set.

Andreas Brinck gjorde tre raka serveess och spikern Tomasz Mroz dominerade med flera fina smashar.

Det var några av anledningarna till att VVK till slut kunde ta hem första set med 25–20.

– Det blir helt otrolig stämning när det blir fullsatt så här. Det blir ett jäkla liv bara publiken klappar i takt liksom. Underbart att vara i den här atmosfären, säger VVK-tränaren Lukas Karlsson.

Andra set blev desto mer jämnt.

De båda lagen följdes åt fram till tolv lika. Därefter gick dock Sollentuna upp i en fyrapoängsledning vid 19–15 innan VVK kom tillbaka och hade både 22–22 och 23–23 innan Sollentuna kunde göra två raka fram till 25–23 och kvittera till 1–1 i set.

Tredje set dominerades inledningsvis av ett nytänt Sollentuna som hade en 14–9-ledning. Därefter kom dock VVK tillbaka och kunde med hjälp av en högljudd hemmapublik vända till ledning 17–16 och det försprånget släppte man sedan aldrig.

Efter total VVK-dominans i slutet av tredje set kunde man ta hem det med 25–19.

Segerreceptet var i stort sett samma som i det första setet. Tomasz Mroz utmärkte sig på nytt i poängprotokollet med flera fina smashar och Andreas Brink stod åter för ett flertal serveess.

I det fjärde setet fortsatte VVK på samma sätt som man avslutade det tredje.

Bra servar och ett övertygande spel fram till en 8–3-ledning i inledningen av fjärde set. Fempoängsledningen höll sig fram till 12–7 som sedan blev 15–7 och därefter trodde nog de flesta att det var klart. Men åttapoängsledningen krympte ned till två poäng när Sollentuna reducerade till 19–21 varpå VVK tog timeout.

– Jag tycker att vi gjorde dem dåliga stora delar av matchen, men i slutet var jag riktigt nervös. Det ska jag erkänna, säger Lukas Karlsson.

Efter timeouten tändes VVK-spelarna på nytt.

Med hjälp av hemmapublikens stöd kunde VVK ta hem fjärde set med 25–21 sedan Kalle Bergström fått sätta dit avgörandet och därmed kvitterat matchserien till 1–1.

– Det är så otroligt skönt. Vi visade verkligen hur bra vi kan vara när det mesta stämmer för oss. Vi var väldigt nära att lyckas vinna redan på bortaplan senast och det krävs en sådan här insats till för att verkligen göra det, säger Lukas Karlsson.

Match tre spelas i Sollentuna på lördag.