Vi träffas i hans hus i Laggarhult där han har lagt fram urklipp och affischer som stöd för minnet. Men det är knappt att det behövs, för minnet är väldigt gott när det gäller händelserna. Däremot kan det vara si och så att komma ihåg de rätta årtalen. Men Duveholmshallen invigdes i alla fall i september 1978, men då hade redan simhallen och bowlinghallen varit öppna i några veckor.

På den tiden var det fyra vaktmästare som hade hand om verksamheten.

– Benny Larsson var duktig på maskiner, Roland Gustavsson var snickare i grunden, Anders Eriksson var elektriker och så jag som hade hand om det administrativa och bokningar. Vi kompletterade varandra väldigt bra, berättar Stig Nejdstam.

Artikelbild

När Stig Nejdstam börjar berätta om saker som hänt i Duveholmshallen går tiden väldigt fort och det blir oerhört underhållande.

I och med den sysslan blev han en sorts spindel i nätet och kontaktperson, vilket var något han trivdes oerhört bra med.

– Jag hade kommunens bästa jobb mellan 1978 och 2002 då jag slutade. Ingen dag var den andra lik och det kom hela tiden nya utmaningar och människor som man skulle hjälpa till rätta.

Vad det gäller utmaningar så minns han särskilt två evenemang genom åren som har etsat sig fast i minnet. Det ena är den dubbla Chesskonserten med Tommy Körberg och vad det gäller idrott så är det Davis Cup-matchen 1996 med Stefan Edberg, Anders Järryd, Niklas Kulti. På läktaren satt Mats Wilander.

– 2500 personer hade biljetter till första föreställningen. Problemet var att alla skulle slussas ut bakvägen, medan 2500 stod på framsidan och tryckte på för att få så bra platser som möjligt. Där gjorde Benny Gezelius ett jättejobb, minns jag. Med sin kraftiga röst styrde han folk ut ur lokalen på smidigt sätt.

– Davis Cup är bara ett av många evenemang. Där fick vi hyra in en särskild tennismatta som rullades ut och där var Björn Hellberg till stor hjälp. Det visade sig att han var lumparkompis med vaktmästaren Glenn Eriksson, det gjorde det praktiska jobbet mycket lättare, skrattar Nejdstam

Det är ingen tvekan om att Duveholmshallen har varit en bra investering om man tittar på alla evenemang som passerat genom åren: SM i bland annat boxning, bordtennis, dansgalor, musikevenemang och hela tiden fanns Stig Nejdstam där och hjälpte till.

– Jag minns när Gösta Linderholm skulle uppträda med Totte Wallin, då skrev han färdigt den där låten, "Rulla in en boll och låt den rulla", i vaktmästarrummet precis före konserten. Sedan fixade vi fram en KAIK-tröja och en handboll och så fick han rulla in en boll.

En annan anekdot från vaktmästarrummet innefattar två stora politiker:

– Det var Ingvar Carlsson och Göran Persson som bad om ett rum, tror det var 1987-88 någon gång. De fick använda vaktmästarrummet och där frågade Ingvar Carlsson Göran Persson om han ville bli skolminister. Sedan gick de ut och tittade på när KAIK mötte Guif inför en fullsatt hall, det var tider det, skrockar Stig Nejdstam.

Någon större 40-årsfest blir det inte för hela Duveholmshallen, eftersom simhallen är stängd på grund av reparation. Men någon form av firande ska det bli fredag till söndag den 21–23 september.

Stig Nejdstam avslutar med att tona ner sin egen betydelse när det gäller allt beröm som vaktmästarna i Duveholmshallen har fått genom åren.

– Det var inte vi, eller våra chefer eller politikerna som ska beröm, utan det var alla ledarna: Christer Hellqvist för fotbollen, Per-Ove "Poa" Andersson för handbollen, Rita Ekdahl och Vanja Dal för gymnastiken, Tage "Kiruna" Eriksson för boxningen, Mats Gustafsson för bordtennisen, Bosse Norlin och Hasse Bohman för volleybollen och Kalle Bouvin och Stefan Thorell för atleterna. Helt fantastiska ledare. All heder åt dem, avslutar Stig Nejdstam.