De gamla klubbkompisarna Axel Qvarnström i VVK och Johan "Bullen" Eriksson som numera spelar i svenska mästarlaget Linköping.

Starkt Linköping blev ännu starkare mot VVK

Volleyboll, elitserien

Det var toppen mot botten när svenska mästarna Linköping VC enkelt utmanövrerade VVK i elitseriematchen i tre raka set.

Det mest anmärkningsvärda i matchen var att Linköping kom med landslagsmannen och Vingåkerskillen Johan "Bullen" Eriksson i sin laguppställning. Eriksson som ville lämna Falkenberg redan innan säsongen, har nu fått gå och spelade därmed sin första match den här säsongen, om man bortser från några landskamper i början av säsongen.

Nu hade förstås VVK inte en chans mot svenska mästarna och det hade nog inte spelat någon roll om "Bullen" Eriksson varit med eller inte. LVC är ett så pass mycket bättre lag än VVK och det här blev en match som VVK fick ta som ett tufft träningspass inför kommande matcher mot lag som Södertelge, Tierp Lund och Habo där det kan finnas en rimlig chans till poäng.

— När Linköping spelar så här snabbt och bra och inte bjuder på någonting, då faller vi tillbaka i gamla synder och då är vi chanslösa, sa nye coachen Thomas Fält.

Setsiffrorna skrevs till 25–14, 25–19 och 25–13 och det är som synes inte mycket att säga om det, matchen var dessutom avklarad på en timme.

Nästa match är på torsdag i sporthallen mot Södertelge och då är det faktiskt dags för VVK att ta sig i kragen och ta en trepoängare om man inte ska hamna för långt efter. Drömmen om att komma till slutspel lever nog bara hos de mest optimistiska VVK:arna eftersom det skiljer 14 poäng just nu till åttonde lag.

Läs mer om dessa ämnen

VVK