Till Duveholmshallen hade 302 personer tagit sig för att bevittna det allra första derbyt mellan två daminnebandyklubbar i Katrineholm. Även om de två klubbarna har separata utvecklingsplaner fanns det en stark önskan om att vinna just detta derby. Det märktes inte bara på marknadsföringen och publiken – utan också på spelet.

– Det var två nervösa lag som möttes här i dag, konstaterade Håkan Eriksson, matchcoach i för KIB:s damjuniorer.

Så när KIB efter knappa sex minuter gör 0–1, är jublet nästan förlösande. Sedan är det nervositet som gäller nästan hela perioden. Fram och tillbaka med ett par mindre incidenter tickar klockan på, men innan periodens slut har FBC trots fler skott på mål kvitterat (1–1). När den andra perioden börjar tar KIB åter ledningen efter 17 sekunder (1–2). Kvitteringen från FBC låter inte vänta, utan kommer bara någon minut senare. Sedan är det mållöst ett bra tag, men båda lagen skapar ungefär lika många chanser fram till att KIB i slutet av den andra perioden gör 2–3.

Artikelbild

Så när den tredje perioden drar i gång följer FBC efter och kvitterar efter dryga minuten, men en minut senare har lagen petat in varsitt mål till och ställningen är 4–4. Då har FBC Katrineholm inte haft ledningen en enda gång, men sex minuter in i sista vänder de trenden och gör 5–4 i numerärt underläge. Samtidigt ökar både puls och tempo i spelet när lagen vill avgöra och KIB drar på sig en utvisning – och FBC tre. Trots numerärt underläge om två personer håller FBC tätt och släpper inte in KIB – och den färre än 40 sekunder kvar gör FBC 6–4 och punkterade där matchen.