15-åriga Lee Mokvist på lånade Our Charlie var en av de sju ryttarna i Vingåkerslaget. Ekipaget red ut först och satte ribban. Felfritt.

– Det trodde jag inte när han var så busig på framhoppningen och kastade av mig, säger Lee.

Hon satt upp igen och och i stället för rädsla utnyttjade hon piggheten hos Our Charlie.

– Ja, han var verkligen duktig på banan, sa Lee som tidigare på dagen var tvåa i individuella tävlingen i lätt D.

Sedan var det Tuva Fürhs tur som också red felfritt på sin egen 11-åring Luna.

– Hon var pigg och har bra teknik. Det var en skön känsla i hoppningen, sa Tuva.

När sedan också Tilly Strand hade en felfri runda hade Vingåker säkrat en plats i omhoppningen. Det var då problemen började.

Whitney Dream var inte Felicia Elgs drömhäst den här dagen, hon reste sig på bakbenen innan startklockan ringde och ville sen inte vara med. Felicia fick utgå, precis som Fanny Källsner efter att ha ramlat av Manolito H.

Varken Felicia eller Fanny kom till start i omhoppningen, men de räknades ändå in i laget. Så trots att Amanda Dahlberg, Erika Karlsson, Tilly Strand och Lee Mokvist redan även omhoppningen utan en enda rivning och Tuva Führ bara hade en, räckte inte procenten. som lagresultatet räknas om till mer än till sjätteplats bakom segrande Torshälla/Nyby.

– Det ska vi vara stolta över. För Fanny, Tuva, Felicia och Amanda var det ju tävlingsdebut. Jag tycker att alla tjejerna gjorde det riktigt bra, säger VRF:s Kristin Edvinsson.