Janne Andersson blev svensk förbundskapten för herrlandslaget när han skrev på kontraktet på Biltemas parkering i Katrineholm.

Hadi Wahedi och Ermin Kojic skrev på övergångspapperen till Värmbol i Stadiumbutiken på Ingelsta i Norrköping.

– Det är jättekul att båda väljer VFC, säger Håkan ”Vargen” Andersson i sportgruppen.

Båda var med på upptakten tidigare i höstas och har nu bestämt sig för ett klubbyte och följer alltså inte med Sleipner ned i trean.

Senaste säsongen var VFC och Sleipner seriekollegor och Hadi Wahedi spelade båda matcherna. När Värmbol vann i Värmbol (1–0) blev han utbytt med tio minuter kvar. Han blev utbytt även i returen, men han innan dess göra 3–0-målet i matchen som Sleipner vann med 3–1.

Ermin Kojic däremot spelade ingen av matcherna.

– Han blev fotskadad och spelade bara sporadiskt under hösten, säger Håkan Andersson.

Ermin Kojic och central mittfältare och Hadi Wahedi en blixtsnabb spelare som kan användas både som yttermittfältare och forward.

– Det är två tekniska kvalitetsspelare, båda födda 1998, som har skrivit på, säger Håkan Andersson.

– Båda är lika ambitiösa och vi vet att ingen av dem ser Värmbol som en slutstation. Båda vill spela högre upp.

Ermin Kojic, som studerar, och Hadi Wahedi som har arbete, kommer båda att bo kvar i Norrköping och pendla till träningar och matcher – förmodligen i delad bil med nya VFC-tränaren Thomas Westerberg.

– Med tanke på att vi tappat några mittfältsspelare känns det väldigt bra att vi täckt upp där med Norrköpingskillarna, säger Håkan ”Vargen” Andersson.

Tidigare i veckan skrev också målvakten Jonatan Bergstedt, senast i KSK, på för Värmbol som har en trupp om 15 utespelare och fyra målvakter klar för 2019.

– Vi jobbar på ytterligare spelare och hoppas få in fem spelare till i A-truppen, säger Håkan ”Vargen” Andersson.

En av dem är Vedran Benca, där VFC är muntligt överens om en fortsättning. Det gäller även Simon Eklöf och Joel Scherman. När det gäller den senare har han varit och provtränat med Sylvia som tog klivet upp i division 1 till nästa säsong.

– Han vill ha lite mera betänketid innan han bestämmer sig var han ska spela, säger Håkan Andersson.