Katrineholms SK kom till Backavallen med en full bänk och en bra plan, vilket märktes i matchens första 45 minuter. KSK för matchen framåt, har bollinnehavet och skapar en 2–1-ledning genom debuterande Johannes Lundblad och Anton Blomgren. Detta trots att Gustav Wetterstedt tvingats av planen med smärta i ljumsken och ersatts av Hampus Davidsson som sedan en kort stund senare skadar foten och lämnar. Den första avvikelsen kom visserligen redan i uppvärmningen när målvakten Micke Bredell fick lov att tacka för sig på grund av skada och därför ersattes av målvaktstränaren Alexander Juhlin.

Så inför andra halvlek tog Malmköpings IF vara på förutsättningarna. Bara någon minut in i andra kvitterar de till 2–2 på straff och sedan blir det tungt för KSK.

– De spelar fysiskt och vi blir tvungna att göra för mycket förändringar i vårt spel. Calle Isgren får också en smäll på knät, så vår fulla bänk står tom efter 60 minuter. Då pallar vi inte med deras fysiska spel, summerar Martin Halvarsson händelseförloppet.

Malmköpings IF tar ledningen och utökar så småningom till 2–5, men KSK:s Sanjin Karic lyckas reducera till 3–5 med fyra minuter kvar av andra.

– Gör man tre mål på hemmaplan, borde man vinna. I första är vi klart bättre, men idag var det mycket som gick emot, konstaterar Martin Halvarsson.

Han berömmer dock debuterande Lundblad som inte bara stod för ett mål utan också två stolpskott.

Sett till skador ser förutsättningarna inför kommande vecka, med tre matcher på sex dagar, riktigt tunga ut.

– Det får lösa sig. Jag håller tummarna för att skadorna inte är långvariga. Nu vilar vi imorgon, tränar lätt på tisdag och gör oss redo för Värmbol på onsdag.